Nekada davno, djevojke su se jako rano udavale, tako da smo imali slučajeva kada djevojka od 22 godine već ima dvoje djece. Međutim, danas se ta starosna granica jako pomjerila, pa se djevojke udaju sa 30, a djecu dobiju sa 31 ili 32 godine. Međutim, sljedeća priča koja nam dolazi iz Amerike je totalno drugačija. 

Nije neuobičajeno da mlade majke i njihove kćeri tako nevjerojatno liče jedna na drugu da ih se često pogrešno smatra braćom i sestrama. No, duo majke i kćeri iz Sjedinjenih Američkih Država nedavno je izazvao veliku pometnju na društvenim mrežama kada su otkrile svoje godine. Savana Čapin ostavila je sve u čudu otkrivši da ima samo 29 godina, što ju čini svega 7 godina starijom od svoje kćeri. Vrijedno je napomenuti da je Savana Ticina maćeha, ali njihova nevjerojatna sličnost u izgledu doista odaje dojam da su sestre.

Savana, frizerka, zaljubila se u svog starijeg šefa Krisa, koji je slučajno bio vlasnik frizerskog salona u kojem je radila. Nitko od njih nije tražio vezu u trenutku kada su se upoznali. Kris se nedavno razveo i nije očekivao da će Savana postati njegova žena. Slično tome, Savana je upravo prekinula dugogodišnju vezu i nije imala namjeru pronaći novog partnera. Međutim, sudbina je imala druge planove, a par nije mogao odoljeti međusobnoj ljubavi, što je na kraju dovelo do vjenčanja. Tici, Krisina kći, isprva je sumnjala i nije bila zadovoljna što njezin otac kući dovodi ženu njezinih godina. Savana suosjeća s Ticijevim osjećajima, priznajući da bi se i ona na svom mjestu vjerojatno osjećala isto.

Nakon prvog susreta, njihova se veza vrlo brzo transformirala u blisko prijateljstvo, a sada su postali nerazdvojni. Njihova zajednička strast prema stvaranju sadržaja za platforme društvenih medija dodatno ih je zbližila. “Jeste li potpuno sigurni da vam je ona maćeha? Vas bi se dvije lako mogle zamijeniti sa sestrama blizankama!” Ovo je samo nekoliko primjera primjedbi koje preplavljuju njihove viralne videozapise.

BONUS PRIČA:

Ljubavna priča Sabine i njezinog supruga Žarka počela je kada je on imao 36, a ona 24 godine.

Živeći skladno i nepretenciozno u ruralnom krajoliku, dijelili su duboku naklonost i međusobno divljenje. Ipak, kako je vrijeme prolazilo, počelo mu je sve slabije zdravlje i tek sada priznaje njihovu razliku u godinama. “Svakog dana autom se probijam do užurbane gradske obale, privučena okrepljujućom energijom vode. Budući da moj bolesni suprug zahtijeva stalnu pažnju, moram privremeno napustiti naš dom. Tijekom njegovog poslijepodnevnog odmora, grabim priliku provesti sat ili dva u prirodnom okruženju”, otkriva ona.

Prema njezinim riječima, njezin suprug boluje od višestrukih bolesti. “Ima oštećenje sluha, dijabetes i slabo srce. Dok su neki ljudi u dobi od 74 godine dobrog zdravlja, mi nismo bili te sreće. Moj Žarko je prilično bolestan, toliko da više ne izlazi van. Uzima pet različitih lijekova, stalno idemo kod doktora, više ne može voziti, ali srećom ja imam vozačku dozvolu i mogu ga prevesti na termine – objašnjava. “Prije manje od tri godine moja je majka preminula. Brinuo sam o njoj gotovo dvije godine, jer je jedva navršila 90 godina. U to sam vrijeme još uvijek bio zaposlen, zbog čega je bilo teško uskladiti posao Nisam mogla dati otkaz na poslu prije mirovine, a njegovateljica koja je trebala asistirati mojoj majci deset sati dnevno ne bi bila pokrivena njezinom mizernom mirovinom i pola moje plaće”, ilustrira. naglašavajući teškoće s kojima se suočavaju bezbrojni stariji i nemoćni pojedinci.

U početku je oklijevala smjestiti je u ustanovu za skrb jer nije mogla podnijeti pomisao da bude odvojena od nje. No, kako se majčino zdravlje pogoršavalo, a lista čekanja za mjesto u domu sve duže, nije joj preostalo ništa drugo nego uzeti dulje bolovanje. Nažalost, ova je odluka rezultirala značajnim problemima na njezinom poslu, zatezanjem odnosa s poslodavcem i kolegama. Dodatno njezinim problemima, zdravlje njezina supruga također se pogoršalo tijekom tog vremena, što je pogoršalo izazove s kojima se suočavala.

Nakon dvije godine neprospavanih noći i intenzivnih borbi s majkom i suprugom, otpratio sam majku u zagrobni život, ispunjavajući uvjete za mirovinu. Ubrzo nakon toga, život mog supruga je bio na rubu jer je bio hospitaliziran zbog srčanog problema. Tijekom ove posljednje dvije godine bila sam izjedana brigom za njega, proživljavajući i dobre i loše dane. Spremna sam učiniti sve za njega, ali to me opterećuje fizički i psihički. Srećom, još uvijek sam dobrog zdravlja, što mi omogućuje da ustrajem u svemu tome. Naš sin živi u drugom gradu, okupiran svojom karijerom i obitelji.

Razumijem da čak i kad bi nam majka htjela pomoći, ona to ne može učiniti. Ispunjen strepnjom, zatičem se kako razmišljam što će biti sa mnom ako i ja jednog dana ostanem paraliziran. Padala mi je na pamet misao da se upišem u starački dom jer sam dobro svjestan koliko se dugo čeka na mjesto. Ne postoji alternativni put koji mogu zamisliti za sebe. Posvetio sam se dobrobiti svoje majke do njezina posljednjeg trenutka i duboko razumijem goleme izazove i umor koji prate takvu odgovornost. Istovremeno, emocionalni udar na dušu je doista neopisiv.

Sabina je iskazala predanost nošenju svog križa brigom za svog supruga, istaknuvši svoju odlučnost da tu odgovornost ispunjava dokle god je u mogućnosti.

Preporučeno