– I za danas smo vam spremili jednu jako emotivnu žensku ispovijed. Jednostavno, koliko god da je neka žena dobra i vrijedna u jednom braku ako je pored nje, jako neozbiljan i neemotivan čovjek, onda se tu uvijek pojavljuju problemi….

Kako joj kosa ne bi zaklanjala pogled tijekom raznih aktivnosti kao što su kuhanje, čišćenje ili grljenje djece, žena je odlučuje vezati u rep. U udobnosti vlastitog doma odabire udobne trenirke i široke majice kratkih rukava, što joj omogućuje da bez napora obavlja kućanske poslove poput kuhanja, čišćenja i pranja rublja. Međutim, u posebnim prilikama kao što su praznici, svoju odjeću pretvara u elegantne bluze i lepršave suknje, ukrašavajući se upečatljivim naušnicama i višestrukim narukvicama.

Tih dana vodi djecu u crkvu ili na svečana okupljanja, iako ja nisam uključena u te izlaske. Osobno, nalazim malo užitka u tim aktivnostima i osjećam se umorno. Unatoč tome, služi kao zgodan izgovor da provedem vrijeme sa svojom obitelji. Dok sam se opraštao s njima, smjestio sam se u auto i krenuo na put prema svojoj dragoj. Voditeljica je s povučenom kosom pokazala potpunu nezabrinutost jer niti kuha niti ima djece. U udobnosti vlastitog doma, okitila se sofisticiranom haljinom u kojoj se suptilno naziralo nježno donje rublje.

Za nju nije bilo osjećaja hitnosti; nikakve vanjske smetnje, kao što je dobrobit njezinih potomaka ili starijih rođaka, nisu mogle skrenuti njezin fokus s mene. Supruga ima karakter gorljive domaćice koja tijekom jeseni marljivo gomila obilje konzervirane zimnice u smočnici, dok ljubavnik uživa u čestim posjećivanjima sushi lokala. Posjeduje naklonost prema stranoj kuhinji, što nas je potaknulo da stječemo vještinu zajedničkog objedovanja “sa štapićima”. Nakon mog prvog susreta s mojom ljubavnicom i kasnijom izdajom mog supruga, moje obiteljske obveze postale su neodoljiv teret. Iz moje perspektive, jedina briga moje supruge vrti se oko vremena isplate plaće.

Stalni zahtjevi naše djece uporno se vrte oko njihovih materijalnih potreba: obuće, torbi i raznih dodataka. Darovi koje mi je darovao moj dragi uvijek su divni i sitni, ali ja posjedujem sposobnost da ih skrivam od svog supružnika. Zauzvrat sam joj uručio darove koje je ona osobno odabrala. Unatoč troje djece u narednim godinama, supruga je zadržala vitku liniju. Rado bih je predstavila svojim kolegama s posla, jer ona predstavlja idealnu ženu. Moji prijatelji su se navikli na moje dvostruko postojanje.

Dive se mojoj ulozi domaćice, ali željno očekuju da će posjetiti moj dom i da će ih moja supruga ljubazno ugostiti, koja vješto spravlja slatke poslastice poput baklave, pita i kolača. Samo nekolicina odabranih ima sreću udati se za tako talentiranu domaćicu. Svaki put kad odu iz moje rezidencije, u mislima im se ponavlja pitanje: “Kakve su namjere ove osobe, osim što želi ženu takvog kalibra… U trenucima poput ovih ispunjava me osjećaj ponosa dok razmišljam o svojoj obitelji, zahvalan na udobnom i urednom domu koji imamo, kao i na prisutnosti moje inteligentne i lijepe supruge i djece. Prolazak vremena je brz, ali život ostaje relativno nepromijenjen.

Navikao sam se i na ljubavnika i na ženu. Sinulo mi je da je zavladao strah da ću je izgubiti. Iako nikada nisam otvoreno iskazao svoju ljubav prema njoj niti obećao da ću napustiti svoju obitelj, sada sam prisiljen otkriti svoje prave osjećaje. Pojava intenzivne ljubomore potaknula je ovo otkriće. Pomisao da ću izgubiti suprugu nikada me nije uznemirila. Ona je sastavni dio mog bića, poput produžetka mog vlastitog uda…nikad nisam razmišljao o postojanju bez nje. U jednom danu, žena je otkrila postojanje svog tajnog ljubavnika, predočivši mi odluku.

Da budem potpuno iskren, našao sam se bez ikakve prave alternative. Bio sam prisiljen boriti se za naklonost jednog od njih. Istog trenutka sinula mi je duboka spoznaja da sam tijekom cijelog ovog putovanja bio potpuno sam. U životu sam sretan što imam i ženu i ljubavnicu. Moja supruga, izvanredna i očaravajuća žena, ne samo da je prigrlila majčinstvo kroz posvojenje, već je doživjela i čudo rađanja. Istodobno, moj mi je ljubavnik dao osjećaj vlastite važnosti i napuhao moj ego. Ipak sam uspio prevariti obojicu. Naposljetku sam odlučio krenuti sam na ovo putovanje jer su mi pri ruci obje mogućnosti i nijedna mi nije privlačna. Došao je trenutak da briga o sebi i ljubav prema sebi budu prioritet.

Preporučeno