Kada je u pitanju hapšenje Željka Ražnatovića koji je poznat po nadimku Arkana 1990 goidne u Hrvatskoj ispričane su mnoge priče. Međutim, samo jedan čovek je tada uhapsio Arkana, policajac Milan Šerbula. Godine 1990 se 29. novembra još slavilo kao Dan Republike, slavili su ga i policajci. Šef policijeu Dvoru, Milan Šerbula krenuo je u obilazak terena, posle ponoći, da vidi da nešto nije promaklo kolegama koje slave.

Na tom putu gde se ulazi iz Bosanskog Novog nadgledao je saobraćaj, a u jednom trenutku video je da iz pravca Novog dolazi vozilo, dok je prolazio pored njega video je da se radi o Land Roveru koji je bio ojačan sa svih strana zavarenim cevima. Tada je automobil krenuo prema selu Hrtić. “Krenuo sam za njim i pratio ga na pristojnoj udaljenosti. Radiovezom sam pozvao još dve patrole da prate mene. Ja sam mu svojim vozilom prišao tako da sam mu zatvorio put. Vrata terenca su se otvorila. Izašao je muškarac u maskirnoj odori, za koga ću posle saznati da je Arkan “, pričao je Šerbula.

Tako je hrvatski policajac uočio da muškarac ispod svakog pazuha imao je jedan pištolj, Neko je tada uzviknuo pali, a bio je to muškarac koga su zvali Crkvenjak, a verovatno je mislio da Arkan puca na Milana. Tada je Arkan video da je Šerbula policajac, iako je bio u civilu, a video da su se iza njega zaustavila još dva policijska automobila. On je procenio da nema šansi, pa nije ni pokušavao da izvadi pištolj. Mirno je spojio ruke i pružio ih prema Šerbilu, a lisice na ruke mu je stavo kriminalistički tehničar po prezimenu Zec. U autu je bilo mnogo oružja, automatskih pušaka, bombi, čak i jedan ruski mitraljez. U njemu su bila četiri momka, a jedan od njih je rekao da je stopirao i da su ga povezli a priveli su ih u stanicu u Dvoru. Ostatak teksta pročitajte ovde. 

Preporučeno