Tragična priča Milene Milačević, koja je izgubila život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2020. dok je putovao sa svojim rođakom prema Pirotu, dodatno je otežana nakon što su advokati počeli da je opsedaju u nameri da iskoriste njenu smrt za finansijsku dobit. Umesto da pruže podršku njenim preživelim decom i ožalošćenoj porodici, advokati su se bezobzirno usredsredili na potragu za načinima kako da iskoriste ovu tragediju za ličnu korist.

Cilj ovih advokata bio je jasan – da obezbede što veću naknadu od osiguranja, ne obazirući se na patnju i gubitak koji je porodica doživela. U želji da zaustave ovaj pritisak i pravnu buku koja ih je okruživala, porodica se konačno odlučila za jednog advokata kako bi okončali ovu agoniju. Međutim, to je samo dodatno otvorilo vrata novoj vrsti prevare.

Naredni udarac stigao je kroz pohlepu čoveka koji se predstavio kao zaštitnik interesa porodice. Taj advokat, umesto da obezbedi pravdu i podršku porodici, iskoristio je njihovu ranjivost i poverenje kako bi lično profitirao od njihove tragedije. Jovana Milačević, rođena sestra preminule Milene, otkriva kako ih je advokat prevario i zloupotrebio njihovo poverenje.

Jovana svedoči o teškom gubitku i nemogućnosti da prihvate Mileninu smrt, ističući da su bile jako vezane. Međutim, nakon gubitka, suočili su se sa surovom stvarnošću kada je advokat nestao sa novcem koji su trebali da dobiju kao odštetu od osiguranja. Umesto da pruži podršku u teškim trenucima, advokat je izdao poverenje i povukao se iz igre, ostavljajući porodicu bez pravde i sa novim emocionalnim i finansijskim teretom.

Jovana svedoči da njihov slučaj nije usamljen, te da postoji još mnogo porodica koje su pale žrtvama istog advokata. Istraživanje otkriva da je suma novca koju je ovaj advokat prevario iznosi oko 30.000 evra. Ova priča osvetljava problematičnu stranu pravne industrije, gde su pohlepa i izdaja prevladali nad moralnim principima i podrškom koja bi trebalo da se pruži porodicama u njihovim najtežim trenucima.

BONUS TEKST:

Srčana aorta je najveća arterija u ljudskom telu, koja izlazi iz levog srčanog pretklijetka i nosi krv bogatu kiseonikom iz srca u sve delove tela. Ova arterija je od vitalnog značaja za održavanje cirkulacije krvi i normalnog funkcionisanja svih organa i tkiva.

Anatomski, srčana aorta je podeljena na nekoliko delova, uključujući aortalni luk, torakalnu aortu i abdominalnu aortu. Aortalni luk se nalazi iznad srca i ispred kralježnice, a deli se na tri glavne grane koje snabdevaju glavu, vrat i gornji deo tela krvlju. Torakalna aorta proteže se kroz grudni koš, dok abdominalna aorta prolazi kroz trbušnu šupljinu i snabdeva krvlju organe u abdomenu.

Problemi sa srčanom aortom mogu biti ozbiljni i mogu uključivati različite bolesti i stanja. Jedan od najčešćih problema je aortna aneurizma, koja predstavlja proširenje aorte zbog slabljenja zidova arterije. Aneurizma može biti opasna jer postoji rizik od pucanja, što može dovesti do ozbiljnih komplikacija, uključujući unutrašnje krvarenje i smrt.

Drugi problem koji može uticati na srčanu aortu je aortna disekcija, koja se javlja kada se unutrašnji sloj aorte cepa, omogućavajući krvi da prodre između slojeva zida arterije. Ovo stanje je takođe izuzetno ozbiljno i zahteva hitnu medicinsku intervenciju kako bi se sprečile komplikacije.

Pored toga, srčana aorta može biti pogođena i drugim stanjima poput aortne stenoze (suženje aortnog zaliska), aortne regurgitacije (curenje aortnog zaliska) i drugih kongenitalnih anomalija.

Za očuvanje zdravlja srčane aorte, važno je redovno kontrolisati nivo krvnog pritiska, održavati zdravu telesnu težinu, izbegavati pušenje i voditi zdrav način života koji uključuje redovnu fizičku aktivnost i uravnoteženu ishranu. Takođe je važno da se posavetujete sa lekarom ako primetite bilo kakve simptome ili znake koji ukazuju na moguće probleme sa srčanom aortom. Rani tretman i upravljanje faktorima rizika mogu pomoći u očuvanju zdravlja srčane aorte i smanjenju rizika od ozbiljnih komplikacija.

 

Preporučeno