Goca Božinovska i Zoran Šijan, oboje istaknuti likovi beogradske underground scene devedesetih, dijelili su duboku ljubav prema filmu, što je bila jedna od njihovih najvećih strasti.

 

Njihova je ljubav odmah planula kada su jedno drugo ugledali dok su bili na putovanju u Herceg Novom u Crnoj Gori 1989. godine. Međutim, njihova je veza na kraju došla do lažnog zaključka. Unatoč intenzivnim emocijama koje su dijelili i dvoje djece koje su donijeli na svijet, vjenčanje se nikada nije održalo. Njihova kći Zorana i sin Mirko svjedoče zajedničkom vremenu.

U ranim jutarnjim satima 27. studenoga 1999. u Beogradu se dogodila tragedija kada je život izgubio čelni čovjek poznatog surčinskog klana i aktualni europski prvak u kick-boxingu. Na raskrsnici Nemanjine i Svetozara Markovića, čekajući na crveno oko 01.30 iza ponoći, ovaj 35-godišnjak dočekao je preranu smrt. Okolnosti njegova ubojstva i dalje su obavijene velom tajne, a o mogućim motivima samo se nagađa i nagađa.

Božinovska i sada ističe značaj Zorana Šijana kao svoje najveće ljubavi. Javno često govori o njemu, a bio je i poseban slučaj kada se prisjetila njihovog prvog susreta.

 

Nakon prvog susreta na obali, nastavili su zajedno jesti. Zanimljivo je da na rastanku nisu razmijenili kontakt informacije. Zoran je znao samo da se ona za tri dana vraća s godišnjeg odmora. S željnim iščekivanjem strpljivo je čekao njezin dolazak u zračnu luku. Nakon što su zajedno proveli dvije divne večeri, skupio je hrabrosti zaprositi je, a ona je, na njegovo veliko zadovoljstvo, pristala. Ipak, vrijedi napomenuti da svoju ruku nikada nije okitila vjenčanim prstenom. Umjesto toga, upustili su se u vanbračnu zajednicu u sjajnoj vili u Surčinu, gdje ona i danas živi.

U ranim jutarnjim satima, dok smo još bili u krevetu, predložila sam mu: “Zašto me ne odvezeš?” Bilo je to još dok sam živio u centru grada, u ulici Dimitrija Tucovića. On je odgovorio: “Mogu te odvesti, ali samo ako pokupiš svoje stvari i vratimo se.” Goca se prisjetila ovog trenutka. Nažalost, njihova nekada očaravajuća ljubavna priča završila je zbog nevjere. Šijan je posljednje godine proveo s Gocinim najbližim prijateljem i susjedom Goranom, zbog kojeg ju je ostavio. Iz veze Šijana i Goran dobili su sina.

 

Bilo je to izazovno iskustvo, jer smo bili bliski prijatelji i život je diktirao našu vezu. Ovakav razvoj događaja potpuno me transformirao, označivši ga kao najteži trenutak u mom životu. Ipak, da mi se pruži prilika, ipak bih izabrao njega. Smatram se sretnom što sam imala tako nevjerojatnog muškarca u svom životu i što sam dijelila djecu s nekim tako iznimnog karaktera. Ne bih to mijenjao ni za što. Sada, s njegovim neočekivanim povratkom, donio bih istu odluku da sam mlađi. Jedina stvar koju bih promijenio je njegovo trenutno stanje. Rado bih prihvatio više žena kad bi to značilo da on može biti živ pored mene, i sve bih ih zbrinuo i uzdržavao. Kad je Šijan tragično stradao, slučajno sam bio daleko od Srbije. Šaban Šaulić me je obavijestio o njegovoj smrti. Čim sam čuo njegov glas, osjetio sam da nešto nije u redu. Pitao me hitno: “Gdje si? ​​Jesi li što čuo?” Istog trenutka, činilo mi se kao da su mi noge izvučene ispod mene.

“Pretpostavljao sam da znate, ali možda nije točno. Kruže priče da je Šijan ubijen u Dimitriju Tucoviću”, napomenuo je. Dok sam krenuo na put, desno mi je oko tri dana neprekidno suzilo. U pratnji Kukija (Ivan Kukolj Kuki) pojasnio sam: “Nemojte krivo shvatiti, oko mi nekontrolirano suzi. Slabi mi vid.” Upravo u tom trenutku Šaban je javio da je zalijevanje prestalo. To je označilo kraj naše veze, a označilo je i početak moje stalne životne borbe i muke – otkriva Goca, koja je zbog Zorana otišla iz estrade. Naime, nije odobravao njezino pjevanje, zbog čega se povukla i suzdržala od držanja mikrofona na razdoblje od sedam godina. Tek nakon njihovog rastanka konačno je nastavila obavljati svoje profesionalne dužnosti.

 

Važno je uočiti značajnu povezanost pop glazbe i organiziranog kriminala, posebice kada je riječ o pjevačima i pojedincima koji su uključeni u nezakonite aktivnosti. Neki su umjetnici održavali prijateljske odnose s pojedincima koji su drugima ulijevali strah, dok su se drugi našli duboko upleteni u strastvene ljubavne afere.

Preporučeno