Jeste li skloni hladnim nogama, čak i kada nosite zimske cipele? Ne bojte se, jer postoji lukav ruski trik koji vam može zagrijati noge čak i na -30 stupnjeva. A najbolji dio? Sve što trebate je nešto što većina ljudi jednostavno baci. Unatoč upozorenjima meteorologa o hladnom siječnju i nedavnim snježnim padalinama u Srbiji, mnogi od nas još uvijek se nespremni suočavaju s niskim temperaturama i ledenim uvjetima.

Kada je riječ o izlasku vani po ovom lošem vremenu, brojni su čimbenici koji doprinose nedostatku užitka, od tromog gradskog prijevoza do tereta nošenja glomaznih slojeva odjeće na leđima. Čak i uz pravilno opremljenu i navodno izolacijsku obuću, naša stopala ostaju tvrdoglavo hladna. No, bez straha, jer postoji jednostavno rješenje kako se izboriti s niskim temperaturama i ugrijati stopala, i to predmetom koji nedvojbeno postoji u svakom kućanstvu.

Umjesto da prazni tetrapak nakon konzumiranja soka bacite, razmislite o korisnoj alternativi. Rusi već dugo prakticiraju zimski trik koji vam može ugrijati noge i spriječiti smrzavanje. Započnite s temeljitim pranjem i sušenjem tetrapaka, zatim ga pažljivo izrežite i otvorite. Zatim nacrtajte konturu uloška za cipele na tetrapak i izrežite ga. Izvadite postojeći uložak iz zimske obuće i stavite uložak od tetrapaka s folijom prema gore. Na kraju ponovno umetnite originalni uložak preko domaćeg. Ovo jednostavno DIY rješenje učinkovito će izolirati vaše cipele, zadržavajući toplinu i štiteći vaša stopala od hladnoće.

Preporučeno