Mi se i danas bavimo sa Kraljom Čarlsom, i njegovim rakom, a ta vijest je broj jedan u Velikoj Britaniji. Vijest da je kralju Charlesu III dijagnosticiran rak bila je nevjerojatno šokantna iz dva različita razloga, ostavljajući cijeli svijet u nevjerici. Rak treba shvatiti ozbiljno jer je to ozbiljna bolest.

Otkrivanje bolesti člana kraljevske obitelji vrši se samo u slučaju teškog stanja, budući da kraljevska obitelj obično ne otkriva pojedinosti.

Prema službenoj izjavi, izvješćuje se da je kralj dobrog zdravlja, s dijagnozom raka u ranom stadiju što dovodi do vrlo pozitivne prognoze.

Otkriće povijesti bolesti kraljevske obitelji bilo je šok za nas koji smo navikli znati vrlo malo o njima. Sve je počelo prije dva tjedna viješću o tajnoj operaciji Kate Middleton koja je odmah zaokupila pozornost javnosti. Sljedeći dan, usred intenzivnih nagađanja, objavljeno je da će i kralj Charles biti podvrgnut operaciji povećane prostate. Ovakav slijed događaja natjerao je mnoge da povjeruju da je kraljevska obitelj pokušavala skrenuti pozornost s Kateina ozbiljnog stanja otkrivajući kraljeve zdravstvene probleme. Činjenica da će vojvotkinja izbivati ​​sa svojih obaveza do proljeća samo je potaknula sumnje. Zanimljivo, šuška se da je kralj zapravo pozdravio priliku da podigne svijest o redovitim pregledima prostate kod muškaraca. No, taj je optimizam bio kratkog vijeka, jer se kasnije otkrilo da je i samom kralju dijagnosticiran rak.

Konkretan oblik raka nije objavljen, ali je pojašnjeno da se ne radi o raku prostate. Palača tvrdi da kraljevska obitelj ima pravo na određeni stupanj privatnosti u pogledu svog zdravlja osim ako njihova bolest izravno ne utječe na njihove odgovornosti u javnoj sferi.

Zbog ove okolnosti, vjerujemo da će specifična vrsta raka od koje boluje kralj ostati nepoznata dulje vrijeme, uz iznimku saznanja da je stanje doista teško, što dokazuje posjet otuđenog kraljevog sina, princa Harryja .

Preporučeno