Mi se u nastavku našeg današnjeg članka malo fokusiramo na eze i vezice, i sve ono što prati jednu emotivnui vezu ili brak. Ono što je postalo jako popularno u poslednje vreme je to, da imamo sve više i više razvoda zbog bračnih nevera. Nekada su muškarci itekako bili neverni, dok su u zadnjih par godina žene itekako stigle svoje grublje polovine p obroju nevera. Jednostavno se to sve osladi, i jednostavno se ne može stati i živi se u ubeđenju da nema šanse da vas iko raskrinka, a nikada na umu nemaju činjenicu da se za sve apsolutno sazna.

Međutim, nekada se stvari itekako iskomplikuju, muškarac kada vidi da ga žena prevari jednostavno poludi, nekada nastrada i muškarac, a nekada i sama žena izvuče deblji kraj. Svakako da je najveća pravdsa i realan potez razvod braka i to je to. Međutim, imao nekad ai supružnike koji jednostavno saznaju za ženine ili muževe afere, ali jednostavno nastave sa životom, kao da se ništa ne dešava.

Mi se danas vraćamo 133 godine unazad, i reč je o jednoj prevari koja se desila u okolini kruševca, prepiska i sama priča izašla je na fejsbuk stranici “Istorijski zabavnik”. “Iz Kruševca nam javljaju: 20. decembra 1889. god, Vidojko Rakić iz Sušine sreza i okruga kruševačkog zatekao je svoga komšiju Radisava Radovanovića – Stojkovića – kod svoje kuće i svoje žene, on ga nije hteo biti ni ubiti, već ga utucao ko jarca – ujalovio – i onda ga pustio, kazav mu:

nećeš više kono ni kod tvoje žene prići, a kamo li kod tuđih. Utucani ležao je u bolnici nekoliko dana pa otišao kući, i sada može biti čuvar harema turskih – piše na slici koju je 20. decembra objavio “Istorijski zabavnik”.

 

Preporučeno