– Pored Šabana Šaulića, vjerovatno najveći pjevač sa ovih prostora jeste Ljuba Aličić. Ono što je zanimljivo je to, da su obojica iz istog grada-Šapca. Za njih kau da su romi, a i sam Ljuba ima običaj u svojim pjesmama to da naglasi. Mi danas govorimo o njegovom braku, koji traje još iz perioda kada nije bio popularan. 

U novije vrijeme došlo je do zamjetnog porasta sklonosti mlađih pojedinaca prema prihvaćanju otvorenih veza ili potpunom zanemarivanju tradicionalnog koncepta braka. Ipak, trajna partnerstva su u današnjem društvu sve rijetka. Ljuba Aličič je s 20 godina donio odluku o braku i vezao se za svoju voljenu Željanu. Njihova bračna veza rezultirala je rođenjem sina Dejana koji će kasnije krenuti u glazbenu odiseju nalik na onu talentiranog oca.

Od 1988. godine Ljuba Aličič ostao je ustrajan u svojoj privrženosti Željani, koju od milja naziva oličenjem ljubavi u svom životu. Njegovo obožavanje prema njoj bilo je toliko duboko da je čak skladao iskrenu melodiju pod nazivom “Sviraj za Željana” kao posvetu njihovom trajnom partnerstvu. Prema Ljubinim riječima, smatra se nevjerojatnom srećom što je naišao na ženu koja posjeduje i dobrotu i pouzdanost, a koja dijeli isto ime kao i njihovo zajedničko prebivalište. Neosporna ljepota i besprijekoran sklad koji definiraju njihovu vezu doista su izvanredni.

  • Prilikom posjete njihovom domu u Šapcu, Željana nas je dočekala raširenih ruku, zračeći toplinom kroz svoj blistavi osmijeh koji je obasjao cijelo dvorište njihove drage obiteljske kuće. Ljuba je ponosno pokazala ekstravagantnu upotrebu zlata u cijeloj kući, što je rezultat njihovih prethodnih putovanja u Ameriku gdje su nabavili luksuzni porculan koji sada krasi svaku sobu. Nadalje, dodavanje vrijednog egipatskog namještaja dodatno je pojačalo ukupnu veličanstvenost njihove rezidencije. Besprijekoran ukus za uređenje interijera i antikvitete koji pokazuju mnogi pojedinci visoko je cijenjen, jer vješto kombiniraju različite elemente kako bi stvorili jedinstvenu estetiku. Međutim, postoje oni koji na ovaj stil gledaju kao na kič, doživljavajući ekstravagantne izdatke za ono što smatraju neskladnim stvarima i nepotrebnim i žalosnim.

Nadalje, Ljuba Aličić, renomirani pjevač narodne glazbe, dosljedno je otvoren i bez straha iznositi svoje mišljenje, o čemu svjedoče njegove iskrene izjave o mlađim kolegama. Istaknuo je značajne transformacije na glazbenoj sceni Srbije i istaknuo nepokolebljivu predanost izražavanju vlastitog mišljenja. – Istinoljubivost za mene nikada nije imala nikakve negativne posljedice, jednostavno sam takav. Ne brinem se hoće li to drugima smetati ili ne; Uvijek izražavam svoje iskrene misli.

Ako mogu otvoreno kritizirati vlastitog sina kad nešto ne štima, zašto ne bih to učinila i za nekog drugog? – otkrio je za “Grand”. Ljuba se također osvrnuo na pitanje ambicioznih pjevača, priznajući da je trenutno okruženje preplavljeno pojedincima koji nemaju sposobnost pjevanja, zasjenjujući one koji posjeduju istinski glazbeni talent. Osobno, Ljubi je obeshrabrujuće slušati pojedince koji nemaju potrebnih vještina, sluha za glazbu i duševnog govora. U današnje vrijeme svatko može stati na pozornicu i zapjevati, ali pravo je pitanje koliko mu to ide od ruke.

  • U Ljubino vrijeme nije se radilo o novčanoj naknadi, a sada pojedinci mogu rasprodati stoku i od tih sredstava snimiti pjesmu, pa čak i držati ploču ispod vlastitog jastuka. To je bilo zaključno Ljubino zapažanje po tom pitanju. Od početka se spominjalo da Ljuba Aličić posjeduje uvjerljivo jednu od najluksuznijih vila na ovom području, u srcu Šapca, u čiju je izgradnju izdvojio oko pet stotina tisuća eura. Već gotovo pet desetljeća Ljuba je vrlo tražena pjevačica koja aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim proslavama i svečanostima. Stoga ne čudi da je skupio dovoljno bogatstva da se prepusti luksuznom životu.

Ljuba je, uvažavajući doprinos svoje supruge Željane i njoj posvetio svoju popularnu pjesmu “Svirajte mi za Željanu”, znatan dio svoje zarade mudro uložio u njihov dom, prvenstveno se fokusirajući na njegovo opremanje. Već 38 godina živi u raskošnoj rezidenciji uz svoju voljenu suprugu, koju je upoznao tijekom školskih godina i koja je ostala najveća ljubav njegova života. Ljubina raskošna rezidencija odiše veličanstvenošću, ukrašena izvrsnim umjetninama i rijetkim antikvitetima.

Zidovi su ukrašeni zadivljujućom mješavinom zlatne i crvene boje, sa svjetlucavim zlatnim detaljima koji privlače pozornost. Nedvojbeno, ovo prebivalište je dokaz neusporedivog luksuza u našem kraju. Pjevač je, prema prethodnoj izjavi, otkrio da većinu svojih troškova izdvaja za održavanje nekretnine, jer osim luksuzne vile posjeduje i dvije kuće u Šapcu. Odnedavno mi se dani sastoje od boravka kod kuće i rješavanja financijskih obaveza. Novac koji se troši je pozamašan, s obzirom da posjedujem tri nekretnine u Šapcu.

Upravljanje komunalijama za sve tri kuće prilično je težak zadatak. U jednoj kući živi moj sin, dok u drugoj živimo mi, a treća zahtijeva redovno održavanje. Za pokrivanje svih ovih troškova potrebna je značajna količina novca, a nažalost, to se ne radi učinkovito. Ne mogu se ne zapitati kako bi se netko tko nema mogućnosti snašao u ovakvoj situaciji. To su bile riječi Ljube, razmišljajući o vlastitim prilikama.

Preporučeno