Ako želite da se bar delimično oslobodite tvrdokornih masnih naslaga i detoksikujete telo, možete isprobati popularni recept iz prošlogodišnjeg svetskog bestselera “Waist Slimming Nutrition”. Mnogi zaljubljenici širom sveta potvrdili su da je sadržaj ove knjige značajno uticao na njihovo zdravlje i izgled.

  • U suradnji, Cynthia Sass, poznata nutricionistica, i Liz Vaccariello, urednica zdravstvenog časopisa, razvile su revolucionarnu dijetu usredotočenu na jedinstveni napitak. Ovaj napitak, poznat kao Sassy voda, nevjerojatno je moćno sredstvo za topljenje viška kilograma i tvrdokornih masnih zaliha.Sassy voda ne samo da pomaže u mršavljenju, već i revitalizira tijelo, jača kardiovaskularni sustav i olakšava izbacivanje toksina.

    Sastojci-Pomiješajte 2 litre vode s 1 žlicom svježe naribanog korijena đumbira, jednim tanko narezanim i oguljenim krastavcem, sokom od jednog limuna i velikom šakom 13 listova mente.

  • Priprema-Započnite pranjem limuna i rezanjem na okrugle ploške. Krastavac ogulite i narežite na tanke ploške. Naribajte đumbir nakon što ste ga ogulili. Provjerite jesu li listovi mente temeljito oprani. Pomiješajte limun, krastavac, naribani đumbir i listiće mente s vodom. Dobro izmiješajte sve sastojke i ostavite smjesu da odstoji preko noći u hladnjaku. Sljedećeg dana započeti s konzumacijom napitka prema predviđenom rasporedu obroka.
    Doručak:

    Započnite dan s osvježavajućom čašom Sassy vode, uz lagani i zdravi doručak od žitarica, nemasnog mlijeka i sjemenki suncokreta ili ukusnog voća poput ananasa po izboru.Ručak:Uživajte u osvježavajućoj čaši Sassy vode uz porciju kuhane ribe ili ribe kuhane na pari, upotpunjenu prilogom od zelene salate.Večera:Umjesto da konzumirate grickalice iz trgovine, imate mogućnost uživati ​​u čaši osvježavajuće Sassy vode, uz porciju ribe, kuhanog krumpira i mahune.Jogurt-Voće koje raste na bobičastom bilju.Povrće-Minimalno pet dana potrebno je pridržavati se ove dijete svježim sokovima kako bi se uočile značajne promjene u tijelu.

Doživite brojne dobrobiti Sassy vode, snažne mješavine hidratacije i esencijalnih hranjivih tvari koja pomaže u detoksikaciji, pospješuje metabolizam i olakšava mršavljenje. Prihvaćanjem ovog jednostavnog i holističkog pristupa imate priliku poboljšati svoje blagostanje i postići željene rezultate. Isprobajte ovaj recept i uvjerite se iz prve ruke u transformativne učinke koje može imati na vaše zdravlje!

BONUS TEKST:

Mentalno Zdravlje: Izazovi i Potreba za Destigmatizacijom

Mentalno zdravlje je ključni deo našeg opšteg blagostanja, ali i aspekt koji često biva zapostavljen ili stigmatizovan u društvu. Dok se sve više govori o važnosti mentalnog zdravlja, još uvek postoji široka paleta izazova koji se tiču pružanja podrške, prevencije i tretmana mentalnih poremećaja.

Jedan od ključnih izazova je stigmatizacija koja okružuje temu mentalnog zdravlja. Stigma može dovesti do osude, diskriminacije i izolacije osoba koje se bore sa mentalnim problemima, sprečavajući ih da potraže pomoć ili otvoreno razgovaraju o svojim osećanjima. Važno je raditi na destigmatizaciji mentalnog zdravlja kroz obrazovanje, otvoreni dijalog i promovisanje saosećanja i razumevanja.

Pored toga, pristupačnost mentalno-zdravstvenih usluga ostaje ključni izazov. Mnogi ljudi širom sveta nemaju pristup kvalitetnoj mentalno-zdravstvenoj nezi zbog finansijskih, geografskih ili kulturnih barijera. Investiranje u mentalno-zdravstvene resurse, obuku stručnjaka i razvoj integrativnih sistema zdravstvene zaštite mogu poboljšati pristupačnost i kvalitet usluga za sve.

Takođe, potrebno je raditi na edukaciji i prevenciji mentalnih problema. Rana identifikacija simptoma, pružanje podrške i obrazovanje o mentalnom zdravlju mogu smanjiti stigmu i omogućiti ljudima da se brinu o svom mentalnom blagostanju pre nego što problemi postanu ozbiljni.

Kroz sveobuhvatan pristup koji uključuje destigmatizaciju, pristupačnost i prevenciju, možemo raditi na stvaranju društva koje neguje mentalno zdravlje svojih članova. To zahteva angažman svih društvenih aktera – od pojedinaca i porodica, do vlada, institucija i medija – kako bi se osiguralo da svi imaju pristup podršci, razumevanju i resursima potrebnim za očuvanje i unapređenje svog mentalnog zdravlja.

 

Preporučeno