Jolanda Hadid se neformalno smatra majkom iz pakla. Način na koji je odgajala svoje kćeri, poznate modele Belu i Điđi Hadid, mnogima se čini surovim. Čak ni njen sin nije imao blaži tretman, a dugo se spekulisalo da nije odobravala poznatu albansku pevačicu Dua Lipu kao snajku.

Jolanda se udala 1994. za Mohameda, koji je poznat po svojim ljubavnim aferama sa znatno mlađim ženama. Njihova ljubav je rezultirala decom, a dobili su dve ćerke i sina – Jelenu Nuru Hadid, koju svet zna kao Điđi, zatim Belu, i Anvara Hadida. Poznato je da je Jolanda čitavog života upravljala životima svoje dece, često uništavajući njihove ljubavne veze i ignorirajući njihove želje. Dok je Anvar bio u vezi s Dua Lipom, redovno je objavljivala slike na kojima je Dua bila izrezana, što je jasno pokazivalo njenu netrpeljivost prema snajki.

Međutim, to nije ništa u poređenju s onim što je činila svojim ćerkama. Gledaoci emisije “Domaćice” su mogli primijetiti da Jolanda favorizuje Điđi jer joj je više nalik, dok se za Belu ranije govorilo da je “manje privlačna sestra”, o čemu je i sama govorila. Tada je priznala da je u 14. godini operisala nos, a brojni izvori bliski porodici tvrdili su da je Jolanda inzistirala na tome jer joj je smetalo što sliči ocu.

Sve to je dovelo Belu do pakla alkoholizma, a ranije je imala i nekoliko nervnih slomova, bila je depresivna i anksiozna, i patila od potrebe da se dopadne svima.

  • Ne mogu podnijeti da neko nije zadovoljan sa mnom – rekla je za Vogue. Na temu Belinih ranih plastičnih operacija, jedan korisnik Twittera je iznio snažan argument. – “Nijedan 14-godišnjak ne želi plastičnu operaciju tek tako, osim ako mu to netko nije toliko puta nabio na nos da postane nesiguran”, napisao je korisnik.

S druge strane, ni njen favorit Điđi nije prošla bez posljedica. Jolanda se umiješala u njenu vezu s Zejnom kada su dobili dijete.

Pevaču je smetalo što bivša manekenka nije poštovala odluku da se lice njihove kćerke Kai ne pojavljuje u novinama, ali je Jolanda nije poslušala.

Sve je kulminiralo svađom i fizičkim obračunom, kada je Zejn navodno nasrnuo na Jolandu. Na kraju je uspjela postići ono što je željela – rastavila je vezu Malika i svoje kćerke, a starateljstvo je navodno pripalo Điđi.

Ali i prije toga, Điđi nije mogla izbjeći zastrašujuću sudbinu majke koja joj je branila da jede. Kada je mlada manekenka nazvala majku da kaže da joj je pozlilo jer nije ništa pojela, Jolanda joj je rekla da uzme nekoliko badema.

Preporučeno