– Dolaskom toplijih dana,. sa njima su došle mušice, komarci i ostale leteće napasti. Jednostavno, obožavaju zatvoreni prostor, a ako upalite i svjetlo navečer u sobi i slučajno ostavite otvoreni prozor, onda nastaju problemi. 

Osnovni element koji se nalazi u našim cijenjenim domaćim receptima posjeduje latentni potencijal koji ostaje uglavnom neotkriven, što mu omogućuje da se iskoristi na iznenađujuće nekonvencionalan način. Kvasac je široko korišten sastojak koji se može naći u gotovo svakoj kuhinji. Osim ukusnog kiselog tijesta i drugog kulinarskog blaga, nudimo brojne iznimne prilike za korištenje ovog diskretnog čuda izravno iz naše vlastite kuhinje. Uz samo nekoliko centi, mala kockica kvasca ima izvanredan potencijal da vas ugodno zadivi svojim transformativnim sposobnostima.

  • Dizajnirana za unutarnju i vanjsku upotrebu, zamka za komarce posebno je projektirana za učinkovito hvatanje komaraca u zamku. Međutim, njegova privlačnost nadilazi privlačnost vaše krvi. Kako bi se osigurao lak pristup, namještaj se može postaviti na različita mjesta, uključujući terasu ili čak unutar stana. Možete biti uvjereni da su komarci nedvojbeno privučeni ovom “dobrotom”, no ipak neće moći izbjeći njen dohvat. Zamka za šećer ili med i kvasac dokazuje svoju učinkovitost mameći komarce oslobađanjem ugljičnog dioksida i stvaranjem topline tijekom procesa fermentacije. Da bismo nastavili, trebat će nam otprilike jedna šalica, odnosno 3 dl vode, kao što je prikazano na priloženoj fotografiji.

Da biste dovršili recept, morat ćete dodati 1/4 šalice smeđeg šećera. Za recept možete koristiti malu količinu suhog kvasca, oko 1/4 žličice, ili kao alternativu možete koristiti svježi kvasac. Ukupno je bilo pet prozirnih boca od dvije litre u potpunoj bistrini. Za izvođenje ovog zadatka potrebno je slijediti sljedeće korake: Provjerite je li boca ravnomjerno podijeljena na dva jednaka dijela. Pomiješajte toplu vodu i smeđi šećer, pažljivo miješajući dok se šećer potpuno ne otopi. Nakon što se zašećerena smjesa dovoljno ohladi, može se oprezno uliti u donji dio boce. Uključite kvasac koji ne zahtijeva miješanje.

Komarci su jako privučeni značajnom emisijom ugljičnog dioksida koju proizvode kvasci. Okrenite čep boce i umetnite ga u donji dio. Ako ne prianjaju, pričvrstite ih na mjesto pomoću ljepljive trake. Kako biste zaklonili dno boce, možete ga prekriti crnim materijalom ili nanijeti sloj crne boje. Površina ostaje bez ikakve prljavštine ili krhotina, zadržavajući svoje netaknuto stanje. Ključni element leži u sklonosti komaraca da traže utočište u područjima sa slabim osvjetljenjem, posebno onima koja ukazuju na prisutnost ugljičnog dioksida.

Obično radije rasporedim smjesu u više boca kao dio svoje redovne rutine. Otkrijte nevjerojatne prednosti korištenja maske od kvasca za poboljšanje vaše ljepote. Ako naiđete na poteškoće s problematičnom kožom, uključivanje maske od kvasca u vaš dnevni režim njege kože zasigurno će pružiti golemu vrijednost. Svojom učinkovitom eliminacijom bakterija koje su odgovorne za izazivanje upala i ružnih osipa, pomaže u njihovom uklanjanju. Za korištenje ove mješavine na licu, samo pomiješajte pola kockice kvasca s malom količinom mlijeka.

Nakon što je proizvod nanesen na kožu u trajanju od 20 do 30 minuta, može se bez napora isprati vodom. Kako biste bez napora postigli blistave i besprijekorne rezultate, No-Scrub sredstvo za čišćenje kućanstva s enzimima idealno je rješenje za niz zadataka čišćenja, poput odvoda, sudopera, podova i više. Na primjer, on neprestano izlijeva cijelu bocu ovog izvanrednog proizvoda u odvod, a ja čvrsto vjerujem da nema opasnosti od začepljenja ili neugodnih mirisa. Osim toga, izvanredna fleksibilnost ovog recepta omogućuje mu da služi kao zamjena za razne praškove za čišćenje, sredstva za poliranje, deterdžente i sredstva za čišćenje podova u mom domu. Učinkovitost kvasca kao lijeka protiv mrava dobro je utvrđena, pružajući snažno rješenje za borbu protiv njihove prisutnosti.

Za pripremu našeg recepta ključno je prikupiti oko 300 g limunove ili narančine kore, što je otprilike jednako 2 šalice. Otprilike 100 grama, što je otprilike jednako pola šalice, smeđeg šećera. Sama žličica kvasca dovoljna je za zadatak koji je pred vama. Plastična boca kapaciteta dvije litre. Količina vode sadržana u jednoj litri. Pristup: Kako biste započeli proces, budite oprezni pri unošenju smeđeg šećera u zdjelu, koristeći slamku ili lijevak kao pomoćnu uputu. Prije nego što ih prebacite u odgovarajuću posudu, kore je poželjno podijeliti na manje komade. Zatim umiješajte kvasac i u smjesu ulijte jednu litru vode.

Provjerite je li boca dobro zatvorena, a zatim je snažno protresite kako biste pomogli u otapanju šećera. Nakon što se smjesa snažno mućka 30 sekundi, treba je pažljivo ostaviti sa strane. Ostavite smjesu da ne smeta dva tjedna, pazeći da je svakodnevno protresete. Nakon filtracije, tekućina se pomiješa sa sodom bikarbonom, te služi kao izvrsna alternativa prašku za čišćenje raznih površina poput sudopera i kuhinjskih pultova. Nakon pažljivog ispitivanja, utvrdio sam da je najoptimalniji način za spajanje sode i krutine korištenje blendera. Stavite sadržaj u posudu koja se može ponovno zatvoriti.

Preporučeno