Za danas jedna jako lepa priča, koju ste nedavno mogli da pročitate na svim portalima, a koja j eipak završila sa hepiendom. U dfanašnje vreme, kada je apsolutno sve podređeno udobnosti, toplini doma, nikome ne pada na pamet da ode u prirodu, a kamoli tamo da živi. To nij emislio Dane, mladić iz Novog Pazara, koji se odselio u planinu sa samo 17 godina i krenuo sa uzgojem sstoke, i sejanjem krompira i ostalih povrtnih kultura. 

Živeo je faktički bez struje, a u grad bi išao u nabavku jednom u dva meseca. Ipak njegova priča je došla do jedne devojke u Sarajevu, koja je došla kod njega, te su krenuli sa zajdničkim životom. Naime, Dane Bihorac i Kristina su dobili sina pre dva meseca, a ime mu je dao po svojoj krsnoj Slavi Sveti Jovan. Njih dvoje su se upoznali, ona je tu bila tri dana, a onda je Bane otišao sa njom u Sarajevo da upozna njene roditelje i tak oje svekrenulo. Sada kada ej mali Jovan došao na svet, sve se promenilo:

“Ranije nisam morao da silazim sa planine do grada po dva meseca, nekad i duže. Tada sam išao samo po namirnice. Sada moram da idem jednom nedeljno jer nam trebaju pelene za bebu, hrana, vlažne maramice, krema… Finansijski mi je malo teže nego ranije, meni ništa nije trebalo, imao sam da pojedem i preživim, a beba je drugo. Ali snalazim se, prodam stoku, kosim, radim poljoprivredu. Radim po ceo dan, kao što sam i pre” – priča ovaj momak. 

 

Preporučeno