– Marijana Mateus se na srpskoj estradi proslavila sa brakom sa proslavljenim njemačkim nogometašem, Lotar MAteusom. Sa njim ima i dvoje djece, a njih dvoje su se razveli ima preko 5 godina. Danas malo govorimo o njenom privatnom životu….

Ne samo da je Marijana Mateus poznata po iznimnom talentu u modnoj industriji, već posjeduje i neusporedivu ljepotu i karizmu koja osvaja javnost. Njezina sposobnost da otvoreno razgovara o svom privatnom životu zavoljela ju je srca mnogih. No, postoji jedan aspekt njezina života u koji je rijetko zalazila – bolest s kojom se suočila. Unatoč izazovima s kojima se suočavala, Marijanina nepokolebljiva pozitiva i neprestani osmijeh skrivali su mukotrpan put koji je prošla boreći se s rakom. Srećom, izašla je kao pobjednica nad ovom nemilosrdnom bolešću.

Marijanina priča o njezinoj borbi s tumorom koji se nalazi između jajnika i debelog crijeva svjedoči o bezbrojnim izazovima koje život nosi. Marijana je sedam godina bila u braku s Lotarom Mateusom, bivšim njemačkim nogometašem koji je postao trener. No, kako se njihov brak bližio kraju, Marijanu je stigla poražavajuća vijest o pozamašnom tumoru. Priroda tumora, je li bio kancerogeni ili benigni, ostala je neizvjesna sve do operacije. Marijana je u intervjuu za magazin “Story” iskreno ispričala kako ju je buran i zahtjevan život uz Lotara natjerao na razmišljanje o svojoj egzistenciji i emocijama. Marijana je ispričala svoje iskustvo kako joj je neposredno prije razvoda dijagnosticiran tumor između jajnika i debelog crijeva.

Zbog te se dijagnoze osjećala nevjerojatno slabo, no suočila se s njom stoicistički. Izrazila je zahvalnost što ima divnog liječnika i što je tijekom cijelog procesa prima izvrsnu njegu. Srećom, sreća je bila na njezinoj strani jer je operacija u Salzburgu prošla bez problema i nije joj bilo potrebno dodatno zračenje. Unatoč šest tjedana iščekivanja operacije, Marijana je imala sreću da je tumor nestao bez ikakvih komplikacija.

Usred tog izazovnog vremena Marijana se našla bez prisustva supruga. Marijana je izjavila: “Duboko ga je povrijedila činjenica da sam za njemački časopis Bunte ispričala da nije bio uz mene tijekom moje hospitalizacije.” Lotar se, međutim, opovrgao njezinim izjavama na RTL televiziji, ustvrdivši da joj svakodnevno donosi obroke. Marijana je uzvratila predočenjem dokaza iz Lotarove putovnice iz koje je vidljivo da je on u to vrijeme zapravo bio na putu u Izraelu. Nevjerojatna otpornost i hrabrost koju je Marijana pokazala tijekom borbe s bolešću i kasnijeg oporavka zaista je nevjerojatna. Tijekom cijelog mukotrpnog putovanja zadržala je nepokolebljiv optimizam i nepokolebljivu odlučnost, služeći kao svjetionik nade i motivacije za nebrojene pojedince.

Njezina osobna pripovijest služi kao snažan dokaz činjenice da, bez obzira na prepreke koje nam se nađu na putu, kombinacija unutarnje snage i pozitivnog načina razmišljanja može utrti put i izlječenju i trijumfu. Dodatni tekst Rođena kao Marijana Čolić 27. rujna 1972. u Zrenjaninu, Srbija, Marijana Mateus etablirala se kao vrlo uspješna modna dizajnerica i istaknuta osoba u javnosti. Od mladosti je pokazivala veliku fascinaciju svijetom mode, a njezine iznimne kreativne sposobnosti i urođeni talent potaknuli su je prema zavidnim postignućima. Rođena i odrasla u Zrenjaninu, Marijana je školovanje od osnovne do srednje škole stekla u rodnom gradu.

Nakon mature upisala je Fakultet političkih znanosti u Beogradu, no njezin žar prema modi s vremenom je prevladao i odlučio se posvetiti modnom dizajnu. Godine 2000. Marijana je krenula na svoje putovanje u modnu industriju, debitirajući svojom inauguralnom kolekcijom koja je vrlo brzo zaokupila interes lokalne zajednice. Njezini dizajni, poznati po gracioznosti, profinjenosti i preciznoj izradi, brzo su pridobili obožavanje mnoštva pojedinaca, uključujući brojne poznate ličnosti. Marijana Mateus, istaknuta osoba modne industrije, svoj je istoimeni brend etablirala kao simbol raskoši i izvrsnosti. Njezine besprijekorne kolekcije krasile su piste raznih modnih revija diljem Europe, učvršćujući njenu reputaciju dizajnerice neusporedivog umijeća.

Osim doprinosa modi, Marijana se proslavila i na području dizajna interijera, pokazujući nevjerojatnu svestranost svoje kreativne sposobnosti. No Marijanin javni uspjeh prati i buran osobni život. Nekada je bila u braku s Lotarom Mateusom, poznatim njemačkim nogometašem i trenerom, a njihova je veza trajala sedam godina bogatih događajima. Njihov brak bio je pun izazova, a nedugo prije razvoda Marijana je dobila poražavajuću vijest o tumoru koji joj se nalazi između jajnika i debelog crijeva. Ovaj zdravstveni pad označio je prekretnicu u njezinom životu, ali nepokolebljivom odlučnošću Marijana se borila s bolešću i iz tog razdoblja izašla jača i otpornija nego ikada prije.

  • Suočena s izazovima, Marijana je zadržala pozitivan stav i nepokolebljivu predanost poslu, što je dovelo do još većih postignuća na njezinom profesionalnom putu. Njezina hrabrost i ustrajnost dirnuli su srca nebrojenih pojedinaca, pretvarajući njezinu priču u svjetionik inspiracije za one koji se susreću sa sličnim preprekama.

Preporučeno