Naše telo je savršen mehanizam, ali postoje situacije kada neki njegovi organi ne obavljaju svoju funkciju kako treba, što dovodi do promena i pojave bolesti. Problem proširenih vena postaje sve češći poslednjih godina.

  • Proširene vene predstavljaju široko rasprostranjen problem koji pogađa pojedince različitih dobnih skupina, uključujući i mlađu generaciju. Osim neuglednog izgleda, mogu izazvati i znatnu nelagodu. Otkrijte holističko rješenje za proširene vene iskorištavanjem snage ulja nevena, dobro poznatog biljnog lijeka koji pruža izvanredne prednosti za kožu. Neven, porijeklom iz Indije, ima golemu važnost u drevnim medicinskim praksama i često sudjeluje u svetim ceremonijama.

    Terapeutska svojstva nevena vrlo su cijenjena, posebno zbog njegove sposobnosti da čisti i umiruje krvne žile, kao i da smanjuje razinu kolesterola. U kombinaciji s maslačkom, naprstkom ili glogom djelotvornost nevena se dodatno pojačava. Nedavna istraživanja pokazuju da neven ima potencijal sniziti krvni tlak i potaknuti blagi sedativni učinak, potičući širenje i opuštanje krvnih žila. Za početak skupite ukupno 50 cvjetova nevena.

    Kako bi se osiguralo uklanjanje sve vlage, ključno je pedantno očistiti i temeljito osušiti cvjetove nevena. Uronite cvjetove u prostranu staklenu posudu i nastavite ih premazati maslinovim uljem. Provjerite je li staklenka dobro zatvorena prije nego što je stavite na sunčano mjesto na razdoblje od 5 tjedana. Slijedeći ovu metodu, bit će olakšana ekstrakcija obilnih i snažnih elemenata sadržanih u cvjetovima nevena, što će omogućiti njihovu apsorpciju u ulje.

Nakon isteka razdoblja od 5 tjedana, postoji mogućnost ispuštanja ulja. Osim toga, imate slobodu koristiti ulje u njegovom trenutnom stanju, uključujući cvijeće kako biste pojačali njegovu učinkovitost. Ulje nevena pokazalo je izvanrednu učinkovitost u liječenju opeklina ne samo ublažavajući nelagodu, već i pospješujući zacjeljivanje kože. Dosljedna primjena ulja nevena na područja zahvaćena proširenim venama rezultirat će primjetnim smanjenjem simptoma. Ovo izvanredno ulje ima sposobnost smanjiti otekline, ublažiti nelagodu i poboljšati cirkulaciju krvi.

Traženje liječničkog savjeta ključno je prije početka bilo kakvog novog liječenja ili razmatranja prirodnih lijekova. Ovo isplativo rješenje za ublažavanje proširenih vena i rješavanje raznih kožnih problema formulirano je na jednostavan i nekompliciran način.

Unutar vena postoje venski zalisci koji funkcioniraju u parovima kako bi usmjerili kretanje venske krvi prema srcu i spriječili povratni tok u noge, što se obično naziva retrogradni protok ili venski refluks. Slično kao što srce tjera krv kroz tijelo preko arterija, mišići služe kao pumpe i pomažu u tjeranju venske krvi prema srcu. Mišićna aktivnost pokreće otvaranje zaliska, omogućavajući nesmetan protok krvi, dok njegovo naknadno zatvaranje osigurava da nema obrnutog protoka.

Varikozne vene, koje se prepoznaju po oticanju vena, nastaju kao rezultat smanjene sposobnosti venskih zalistaka da učinkovito funkcioniraju. To dovodi do učinka udruživanja kada se krv nakuplja u venama, osobito u nogama gdje krv mora putovati protiv gravitacije od stopala do prepona kroz duge, ravne vene. Pojava plavih ili ljubičastih vena pripisuje se prisutnosti deoksigenirane krvi, koja bi u idealnom slučaju trebala biti transportirana natrag u pluća radi oksigenacije.

Izgledom podsjećaju na proširene vene, ispucale kapilare su manje veličine. Ove kapilare, koje se nalaze bliže površini kože, imaju crvene ili plave nijanse. Dok su uobičajena pojava na nogama, proširene vene se mogu pojaviti i na licu i prsima. Prirodni proces starenja može rezultirati gubitkom elastičnosti vena i slabljenjem ventila. Nasuprot tome, tijekom trudnoće dolazi do povećanja volumena krvi dok je protok iz nogu u zdjelicu ograničen. Iako ova promjena u cirkulaciji pogoduje razvoju fetusa, ona također može dovesti do stvaranja proširenih vena na nogama.

Nadalje, stanje proširenih vena može biti pogoršano hormonalnim fluktuacijama koje se javljaju tijekom trudnoće. Tipično, prirodni proces oporavka proširenih vena koji se javljaju tijekom trudnoće događa se unutar vremenskog okvira od 3 do 12 mjeseci nakon poroda. Osim toga, na razvoj proširenih vena mogu utjecati i drugi čimbenici, uključujući hormonsku terapiju, kontracepciju, menstrualni ciklus i menopauzu.

Veća učestalost proširenih vena kod žena u usporedbi s muškarcima može se pripisati nekoliko čimbenika. Genetski utjecaji igraju veliku ulogu u manifestaciji proširenih vena, značajno pridonoseći njihovom razvoju. Osim toga, produljena razdoblja sjedenja ili stajanja mogu imati negativne učinke na cirkulaciju krvi, dodatno pogoršavajući stanje. Štoviše, višak kilograma dodatno opterećuje vene, pogoršavajući problem.

 

Preporučeno