Objava da se pjevač Dženan Lončarević razvodi od supruge Samire, nakon što je četvrt stoljeća uživao u skladnom braku, šokantno je iznenadila.

 

U gradu Prijepolju Samira živi sa njihovo dvoje djece, vodeći povučen život daleko od očiju javnosti. Tijekom cijele karijere Dženan je držao veo tajne oko svog bračnog života, štiteći Samiru i njihove sinove od znatiželjnih očiju javnosti i medija. Kao rezultat toga, identitet njegove supruge ostao je misterij sve do danas.

U prošlosti je Dženan imao jasnu perspektivu o otkrivanju svog privatnog života široj javnosti.

 

Na pitanje zašto ne govori o svom privatnom životu, jednostavno je rekao da ljude intrigira njegova glazba i on tu intrigu želi održati. Zanimljivo, supruga Dženana Lončarevića imala je priliku upoznati pjevača prije nego što je stekao slavu u glazbenoj industriji. Vjenčali su se 2006. iz duboke ljubavi i od tada su zajedno dobili dvoje djece. No, na veliko čuđenje mnogih, njihova se veza nedavno susrela s neočekivanim izazovima.

 

BONUS TEKST:

Razmotrimo, dakle, koncept slobode u kontekstu ljudske egzistencije. Sloboda nije samo apstraktni pojam; ona je temeljna vrijednost koja oblikuje naše živote, određuje naše odnose s drugima i utječe na naše društvo kao cjelinu. No, što zapravo znači biti slobodan?

Sloboda se često definira kao sposobnost da se djeluje, razmišlja i osjeća bez ograničenja ili prisile. To je ideja da svaki pojedinac ima pravo na vlastite misli, izbore i akcije, pod uvjetom da ne ugrožavaju slobodu drugih. Međutim, sloboda nije apsolutna; postoji složena ravnoteža između osobnih sloboda i društvenih normi koje služe kao ograničenja radi očuvanja reda i sigurnosti.

Sloboda se manifestira na različite načine u različitim područjima ljudskog života. Na primjer, politička sloboda obuhvaća pravo glasa, slobodu govora i pravo na mirno okupljanje. Ekonomska sloboda odnosi se na mogućnost zapošljavanja, poduzetništva i stvaranja osobnog bogatstva. Društvena sloboda, s druge strane, uključuje pravo na slobodno udruživanje, pravo na jednakost i poštovanje različitosti.

Ali sloboda nije uvijek jednostavna. Postoje mnoge prepreke koje mogu ograničiti našu slobodu, poput siromaštva, diskriminacije, represije ili čak unutarnjih ograničenja poput straha ili nedostatka samopouzdanja. Isto tako, naša sloboda često utječe na slobodu drugih; na primjer, pravo na slobodu govora može sukobiti s pravom na zaštitu od govora mržnje.

Kroz povijest, ljudi su se borili za svoju slobodu, od revolucija za neovisnost do pokreta za ljudska prava. Te borbe često su bile teške i krvave, ali su rezultirale stvaranjem društava koja poštuju ljudska prava i osobne slobode. Međutim, sloboda nikada nije konačna; uvijek je izložena prijetnjama autoritarizma, totalitarizma ili čak tehnološkog nadzora.

Dakle, biti slobodan znači ne samo imati prava i privilegije, već i preuzeti odgovornost za vlastite izbore i djelovanja. To znači poštovati tuđe slobode i prava, te aktivno se boriti protiv svih oblika ograničenja i represije. Sloboda je neprocjenjiva vrijednost koja zahtijeva stalnu pažnju, brigu i zaštitu kako bismo osigurali da ostane temeljna osnova ljudskog života i društva u cjelini.

 

 

 

Preporučeno