Već u poslednjih par meseci kako su popustile mere sa pandemijom korona virusa sve je više aktuelna priča oko odlaska u inostranstvo, a na ovim prostorima svaki drugi čovek priča o obećanoj zemlji, a to je definitivno Nnemačka. Polako su se otvorila vrata Nemačke, ambasade su i dalje otvorene, i redovi su opet dugi u čekanju za vizu.

Također, na društvenim mrežama je aktuelan jedan video, od čoveka koji je već određeno vreme u Nemačkoj i to u Baden Badenu, koji se nalazi na granici sa Švicarskom, a govorio je šta potrebno kada dođete u Nnemačku. Koliko vam treba za stan, koji su troškovi hrane i ostalih stvari koji su potrebni na mesečnom nivou.

Njegovo je ime Damir Lenart, a eo kako započinje svoj razgovor: “Ono što je prvo jeste stan, i to vam je prva stavka kada dođete u Nemačku, najam trosobnog stana je oko 700 evra, a morate platiti 3 meseca unapred, znači treba vam oko 2.100 za sam start. Internet i teleffon vas izađu oko 120 evra. U Nemačkoj je najlakše kupiti auto, to se mora imati kad se ide kući natrag. Čim prođe pola godine, ako niste u probnom radu, dobijete automobil kakav hoćete. Kredit za automobil mesečno iznosi 200 evra. Može ići i oko 500-600 evra, ako hoćete audi A6, 3.0 motor. 60 evra iznosi osiguranje za automobil, može biti i 120 evra za skuplje modele”, rekao je Damir u svojoj izjavi.

Dok vam je za gorivo potrebno oko 100 do 200 evra, a ako imate platu od 3 hiljade evra, mesečni troškovi su oko 2.300 evra, tako da možete nešto i da uštedite. Možete i sami da pogledate u nastavku teksta u video snimku, koliko vam je treba konkretno novaca za Nemačku.

Preporučeno