Mi se u nastavku našeg današnjeg članka fokusiramo na jednu od najneistraženijih tema na celom svetu. Svakako da se tiče teme, šta se dešava nakon što čovek premine, gde završi, da li j etotalni mrak ili jednostavno imamo ono svetlo na kraju tunela, i onda nas dočekuje cveće i sve blagodfeti koje smo zaslužili z aživota. 

Međutim, imamo i onaj drugi deo, u koji idu nevljali i gde nema baš puno sunca, a zove se definitivno pakao. Mi tako danas govorimo o mozgu, i kao e on ponaša u trenutcima pre nego što čoek poslednji puta udahne ovozemaljski vazduh. “Umiranje je iskustvo jedinstveno za pojedinca i njihove voljene. Postoji mnogo više od fizioloških promena koje doprinose iskustvu umiranja. Na primer, ličnost osobe, njeno breme bolesti, podrška porodice i prijatelja, dužina trajanja neizlečive bolesti i njena duhovnost” – objašnjava dr Patrik Stil.

Također, jako puta smo do sada čuli da postoji i posmrtni hroptaj, međutim, imamo i osoba koje sasvim normalno i tiho dišu pre nego što preminu. ” U poslednjim danima mogu postojati periodi u kojima postoje dugi razmaci između udisaja. Disanje može da postane bučno na kraju života. To je nagomilavanje otpadnih proizvoda, sekreta tela. Često je to više uznemirujuće za one koji slušaju nego za pojedinca koji umire “- opisuje Stil.

I na kraju, on je poentirao kada je rekao jednu stvar, šta se to zpravo dešva u ljudskom mozgu samo minut pre smrti. “Iako naši voljeni imaju zatvorene oči i spremni su da nas napuste, njihov mozak možda ponavlja neke od najlepših trenutaka koje su doživeli u životu” – dodao je dr Zemar. 

Preporučeno