U emisiji Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink, Dijana Hrkalović, bivša državna tajnica MUP-a, raspravljala je o raznim aktualnim temama i iznenadila publiku otkrivši dosad neviđenu fotografiju iz njezin obiteljski album.

Na gore spomenutoj slici, koju je izvukla iz za to predviđene mape, mlada djevojka se može vidjeti kako sjedi u krilu Djeda Mraza, držeći novogodišnji poklon u svojoj sićušnoj ruci. S ljubavlju se prisjećajući, ispričala je kako je u mladosti uživala u posjetu seoskom domu svojih roditelja i uživljavanju u stranice knjiga.

U slobodno vrijeme bavio sam se raznim aktivnostima poput branja malina i obavljanjem poljoprivrednih poslova. Osim toga, posvetio sam dosta vremena učenju, jer sam bio vrijedan student. No, pobrinula sam se i za čitanje knjiga te gledanje filmova i serija vezanih uz moje područje interesa. Kao pojedincu željnom adrenalina, bio mi je intrigantan proces rješavanja složenih slučajeva. Od djetinjstva sam sanjala o tome da postanem profiler, netko tko analizira karakteristike ubojica. Moj se san ostvario kad sam dobio obuku od FBI-a, postignuće koje je bilo u savršenom skladu s mojim težnjama. Stjecanje diplome iz psihologije i stjecanje doktorata dodatno su učvrstili moj put prema ostvarenju tog cilja. Usporedo s akademskim radom, pridružila sam se BIA-i, poznatoj i kao sigurnosno-informativna agencija. Nakon rada u BIA-i donio sam odluku da pređem u MUP. 2014. sam prešao u MUP na nagovor Nebojše Stefanovića. Iako sam oduvijek želio biti dio BIA-e, zbog svog afiniteta prema operativnom radu, odluka o ulasku u MUP nije bila moja, već pod utjecajem tuđih preferencija. Dijana je izjavila kako djeluje u uvjerenju da treba pomoći gdje god država smatra da je njezina pomoć najpotrebnija. Hrkalović se zatim osvrnula na razdoblje sudskih procesa, temu o kojoj su razni mediji opširno pisali.

Osvrćući se na burne dane pritvora, suđenja i optužbi za trgovinu utjecajem, Hrkalović je došla do frapantne spoznaje. Najviše mu zla nisu nanijeli njegovi neprijatelji, nego upravo ljudi u koje je imao najveće povjerenje i kojima je najviše pomagao. Oni su vitlali lopatama, gomilali slojeve prijevare i manipulacije, uzrokujući u konačnici najveću štetu.

Trenutno se bavim jednostavnim i iskrenim poslom administratora u ugostiteljskom objektu. Nakon burnih događaja, utjehu sam našao u mirnoj egzistenciji dok čekam okončanje sudskog postupka. Nemam više riječi za pojedince iz moje prošlosti, ali sigurno će mi imati štošta za otkriti”, rekla je Dijana Hrkalović na gostovanju. Podsjećamo, 2021. godine Tužiteljstvo za organizirani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivših Državnu tajnicu Dijanu Hrkalović zbog kaznenog djela trgovine utjecajem, zbog čega joj je određen pritvor.

Preporučeno