– Svi oni koji prate karijeru Nikole Rokvića itekako su shvatili da je nakon smrti njegova oca Marinka njegova karijera itekako krenula da stagnira. Dugo vremena je lutao, da li da bude zabavnjak ili narodnjak, a onda se umiješala vjera u njegov život. Čak je prošle godine imao ideju da se zamonaši, ali je na nagovor supruge ipak odlučio da to ne uradi. Međutim, prije dva dana, odlučio se za novu avanturu, koja itekako ima svoj jasan cilj. 

Prolaz: Pjevač Nikola Rokvić s plemenitim ciljem krenuo je pješice na put do Grčke, pred mukotrpnim zadatkom prevaliti udaljenost od 1150 kilometara.

S namjerom da pomogne potrebitima, odlučio se na značajan iskorak. Očekuje se dolazak Nikole Rokvića na Eginu, gdje se namjerava pokloniti Svetom Nektariju Eginskom.

Prije polaska, on i njegova obitelj posjetili su Hram Svetog Save, gdje su se molili.

  • Vođen dubokom naklonošću prema čovječanstvu, Nikola je donio svjesnu odluku da krene tim putem. Njegova krajnja želja je donijeti radost, rast i pomoć mnoštvu pojedinaca. Naime, primarno je usmjeren na pomoć brojnim obiteljima i djeci, s posebnim naglaskom na pružanje podrške oboljelima. Zbog toga je on u značajnoj mjeri pokrenuo ovaj pothvat. Kako bi ispunili ovu misiju, osnovali su zakladu koja ima za cilj pomoći obiteljima, njegovati talentiranu djecu i pružiti opsežnu pomoć onima koji pate od bolesti. Ove srdačne reči Nikola je izgovorio u svetim okvirima Hrama Svetog Save.

Nikola Rokvić živi pobožnim životom, držeći se vjerskih načela i prenoseći svoju djecu nauk pravoslavlja. Zbog toga često posjećuje manastire, kako u osami, tako i sa svojom obitelji, i poštuje sve svetinje Srpske pravoslavne crkve, poštujući njegovane obiteljske običaje.

Bojana, Nikolina supruga, svojedobno je otkrila da je on izrazio želju da se upusti u monaški život. Ipak, mogućnost da bude odvojen od svoje troje djece trenutačno ga je odvratila od toga. Bojana je ipak napomenula da bi ga svim srcem podržala da donese tu odluku.

Nikola koristi svoje društvene mreže kako bi podijelio pronicljive duhovne poruke i dokumentirao svoja različita nastojanja. Nedavno je, u vrijeme Velike korizme, otkrio svoje planove za nadolazeći značajan projekt.

Nikola Rokvić u kratkom je roku na svom Instagram profilu podijelio početne slike sa svog opsežnog putovanja otkrivši da je danas u petosatnom pješačenju uspio prevaliti gotovo 34 kilometra. Nikola Rokvić pismeno je izrazio završetak prvog dana, rekavši: “Prvi dan je sada završen.”

Zbog prohladnog vremena, Nikola je odlučio zapaliti logorsku vatru tijekom svog putovanja kako bi se ugrijao. No, ubrzo je shvatio da je nenamjerno zadrijemao, s obzirom na to da ga sutra čeka zahtjevan dan.

Pjevač se oprostio, izražavajući svoje osjećaje emotikonom srca. Važno je napomenuti da se tijekom ovog događanja oglasila njegova supruga Bojana Barović ističući kako se pjevač u ovaj pothvat upustio samostalno.

Bojana je najavila da će obavijest o cijelom planinarenju biti objavljena, otkrivši da je Sam taj koji trenutno planinari.

Prije polaska, on je sa svojom obitelji posjetio Hram Svetog Save, gdje se molio.

  • Vođen dubokom privrženošću prema čovječanstvu, Nikola je donio svjesnu odluku da krene ovim putem, s iskrenom nadom da će on donijeti neizmjernu radost, rast i pomoć nebrojenim pojedincima. Njegov primarni fokus je pružanje pomoći brojnim obiteljima i djeci, ali prije svega srcem je posvećen podršci dobrobiti bolesne djece. Ova plemenita svrha ga je navela da pokrene zakladu koja ima za cilj pružiti ruku pomoći obiteljima, njegovati talente djece i pružiti utjehu onima koji se bore s bolešću. Ove riječi Nikola je izgovorio među svetim zidinama Hrama Svetog Save.
Preporučeno