Saša Popović je jedna od najznačajnijih javnih ličnosti na našoj sceni. Od početka karijere bio je uz najveće zvezde, uključujući Lepu Brenu, sa kojom je ostvario niz uspeha, a i danas su u odličnim odnosima.

Saša Popović, u iskrenom priznanju, priznaje da s proslavljenim pjevačem Miroslavom Ilićem nije bila u kontaktu pune 24 godine. Dok Popović održava prijateljske odnose sa svim drugim stranama uključenim u emisiju, njezina veza s Ilićem ne postoji od 2000. godine. Unatoč Popovićevom dubokom divljenju Ilićevoj umjetničkoj moći, njihovi kanali komunikacije naglo su prekinuti prije dva desetljeća.

Neprekidno rivalstvo između Popovića i Ilića uspjelo je osvojiti publiku više od dva desetljeća, učvrstivši Popovićevu reputaciju istaknute osobe u industriji zabave. Mozak “Granda” se i ranije suočavao s ovim dugotrajnim sporom. S Miroslavom Ilićem u razdoblju od 24 godine nisam imao nikakve kontakte. Putevi nam se nikada nisu ukrstili, a komunikacija je naglo prekinuta 2000. godine.

  • Popović je izrazio divljenje talentu Miroslava Ilića i priznao da njegove pjesme uvijek naiđu na topao prijem u emisiji Zvezde Granda. Zaoštreni odnosi između Saše Popovića i Miroslava Ilića traju već duže vrijeme, a pjevač se ne ustručava o tome otvoreno govoriti. Njihova dosadašnja uspješna suradnja, koju je vodio Raka Đokić, prekinuta je na Miroslavov zahtjev. Miroslav je u ekskluzivnom intervjuu za televiziju Una konačno otkrio zamršene detalje kako se sve odvijalo. “Imao sam izvanrednu šestogodišnju suradnju s Rakom Đokićem koja je sklopljena 1986. godine.

    Miroslav je s osjećajem ponosa samouvjereno izjavio da se usudio ikome identificirati pjevače koji su ostvarili šest uzastopnih trijumfalnih turneja u Jugoslaviji. Glasine koje su kružile beogradskim tržištem o njegovom izboru da Raku postavi za svog menadžera nisu ga nimalo uznemirile. Supstanca mu je imala veće značenje od puke površnosti. Miroslav je bio očaran Rakinom nepokolebljivom strašću, odlučnom odlučnošću i revolucionarnim idejama, što ga je navelo da prizna Raku kao savršenu osobu koja će voditi njegovu karijeru.

U konačnici, Raka je iznio prijedlog da se suradnja proširi i na Slatki greh. Shvativši da postoji mogućnost odbijanja, dragovoljno je i odmah prihvatio bez imalo oklijevanja. Zadatak mi je predstavljao izazov jer sam se našao očaran sučeljavanjem staloženog i profinjenog izvođača s carstvom cirkusa. Ipak, taj se cirkus postupno pretvorio u uznemirujuću ambiciju koja nije imala odjeka u meni.

Ne ulazeći u detalje, mogu potvrditi da je moje nezadovoljstvo doseglo vrhunac kada sam otkrio da je temelj priče ukorijenjen u pohlepi. Ovo mi nikada nije bila namjera. Moja jedina želja bila je postići uspjeh kao vokal i smatrati se ravnopravnim među svojim vršnjacima. Miroslav Ilić iznio je svoje viđenje voditeljkinog komentara na stalne pohvale Saše Popovića. Važno je napomenuti da središnja figura ovih događaja nije Aleksandar Saša Popović, već njegova bivša životna partnerica.

Aleksandar Saša Popović, renomirani srpski glazbenik i harmonikaš, poznat je po osnivanju benda Slatki greh i obnašanju dužnosti direktora producentske kuće “Grand”. Rođen je 24. travnja 1954. u Novom Sadu, od 1996. živi i radi u Beogradu. 1997. oženio se folk pjevačicom Suzanom Jovanović, a zajedno su 1999. na svijet dočekali kćer Aleksandru. Popović je svim srcem prigrlio Suzanina sina , Danijela, iz prethodnog braka kao svog.

U mladosti, prije nego što je postigao dvoznamenkastu cifru, otkrio je svoju strast prema harmonici. Kad je navršio 16 godina, on i njegovi prijatelji krenuli su na put osnivanja svog prvog orkestra. No, tek 1976. službeno ulazi u sferu profesionalne glazbe osnivanjem renomiranog ansambla Lira Show. Prijelomni trenutak dogodio se 6. travnja 1980. godine kada je Fahreta Jahić, nadaleko poznata kao Lepa Brena, udružila snage sa svojim orkestrom osvojivši publiku jedinstvenim izvedbama. Jedno posebno izdanje, pjesma “Čačak, Čačak” iz 1981. dodatno je učvrstila njihov uspjeh.

Godine 1982. zajednicom Lepe Brene i Slatkog Greha nastaje njihov debitantski album “Čačak, Čačak” koji objavljuje PGP RTB. Nakon uspjeha, iste godine izlazi i drugi album “Mile voli disco”. Popularnost ovih albuma je naglo porasla, sa značajnim priznanjem za pjesme poput “Lady from London” i “Duge noge”. Iako njihovo sudjelovanje na jugoslavenskom natjecanju za pjesmu Eurovizije s pjesmom “Sitnije, Cile sitnije” nije donijelo pobjedu, ona je nedvojbeno postala veliki hit.

 

 

Preporučeno