– Bastijaan Švajnštajger je prije 10 godina, postao možda i najpoznatiji srpski zet. On je tada oženio Anu Ivanović, možda i najbolju srpsku teniserku svih vremena,. njih dvoje danas imaju dvoje djece, te žive u Austriji. 

Srbija je od rujna 2014. intimno upoznala Bastijana Švajštanjgera (39), zahvaljujući njegovoj ljubavnoj vezi s našom poznatom tenisačicom Anom Ivanović. Par se vjenčao 2016. i sada dijele radost roditeljstva sa svoja tri sina, koji žive u blaženoj bračnoj zajednici. Osim što je televizijski konzultant, njemački maestro često posjećuje Beograd, a svoju strast prema košarci prepušta posjećujući utakmice Partizana. Nadalje, vodi vlastitu tvrtku, a slobodno vrijeme pronalazi u igranju padela na Adi Ciganliji, dok uživa u životu s Anom i njezinom djecom.

Tijekom mladosti, dok je kovao nogometnu karijeru i učvršćivao svoj status jednog od najvećih njemačkih igrača u novije vrijeme, Bastijan je također uživao u životu, često pomičući granice prihvatljivog ponašanja, pa čak i okvire zakona. Prije veze s Anom, Bastijan je bio u emotivnoj vezi sa Sarom Brandrner sedam godina. Njihov razlaz koincidirao je s Bastijanovim krunskim uspjehom u karijeri, kada je Njemačkoj trijumfalno osigurao Svjetsko prvenstvo 2014. u Rio De Janeiru. U javnom prikazivanju njihovog razlaza, hrabro je prekrižio Sarino ime na svojim čizmama i tako cijelom svijetu otkrio kraj njihove veze.

Unatoč raširenim spekulacijama u medijima koje su sugerirale da je Bastijanova i Anina veza propala ili da bi on mogao obnoviti svoju romansu sa svojom bivšom Sarom, takve se glasine nikada nisu ostvarile. Nakon što je godinama bio u stalnoj vezi sa Sarom, Bastijan se našao u sređenom stanju s Anom. Međutim, tijekom svojih mladih godina, imao je prilično reputaciju koju je slikovito opisao “Bild”: “Muškarci su ga voljeli, žene su ga obožavale. Njegova hladnokrvnost i divljina bile su bez premca. Schweinsteiger, kojeg njegovi suigrači zovu “Schweinsteiger”, imao je formativne godine u Bayernu, najvećem klubu u Njemačkoj i jedinom za koji je igrao u svojoj domovini.

Pridružio se Bavarcima s 14 godina 1998. i ostao s njima sve dok im se putevi nisu razišli 2015. Čak i tijekom njegovih tinejdžerskih dana, njegova je voljna priroda predstavljala izazov za njemačke velikane. Potječući iz pobožne katoličke obitelji, Bastijan je odgojen s dubokim poštovanjem i prema vjeri i prema nogometu. Međutim, kako je rastao, njegov fokus se pomaknuo prema druženju i slobodnim aktivnostima. Godine 2002., s nepunih 18 godina, našao se u kompromitirajućoj situaciji kada su ga u dva sata ujutro otkrili u klupskoj sauni s djevojkom u bikiniju.

  • Pokušavajući izbjeći uhićenje, i Schweinsteiger i djevojka su žurno pobjegli, ali njihovi napori bili su uzaludni jer je aktivirani alarm upozorio sigurnosno osoblje. Brzo su uhitili nogometaša i djevojku, koji su ga dopratili do prostorija kluba uz njegovu ulaznicu. U bazenu gdje se Oliver Kahn, Michael Balak, Giovanni Elber i drugi igrači obično opuštaju nakon utakmica, Schweinsteiger se zabavio s mladom ženom. No, njihovu zabavu prekinuo je iznenadni alarm zbog kojeg su brzo stigli zaštitari. Bild je izvijestio da je Schweinsteiger objasnio da je njegov rođak, kojeg je želio uvesti u profesionalno okruženje, izazvao ovu noćnu eskapadu u trening centru.

U tom razdoblju Schweinsteiger je uočen u noćnom klubu u četiri ujutro kako upravlja vozilom brzinom od 150 kilometara na sat u zoni gdje je ograničenje 80… Iako je jedan od rijetkih domaćih Bavaraca u Bayernovoj momčadi, klub je držao stroge standarde i nije mu ponudio nikakvu popustljivost, što je rezultiralo novčanom kaznom – prvo od strane policije, a zatim od strane kluba. Trener Otmar Hicfield stao je u obranu mladog “Švajnija”. “Sve je riješeno. Vjerujem da on shvaća koliko je važno biti uzor, čak i kao mladi stručnjak”, izjavio je tada čelnik njemačkog kluba.

Unatoč tim oprezima, ustrajao je u svojim divljim zabavama tijekom svojih mladenačkih dvadesetih, pa su ga čak i uočili u diskoteci u četiri sata ujutro baš na dan kada je trebao igrati utakmice. Nadalje, 2006. godine ponovno se našao u problemima zbog prekoračenja brzine. Upravljajući svojim Audijem R8, vozilom koje ima impresivnih 420 konjskih snaga, uhitila ga je minhenska policija jer je vozio nevjerojatnom brzinom od 180 kilometara na sat u području gdje je ograničenje brzine samo 80 km/h. Kada je njemačka reprezentacija ostvarila pobjedu na Svjetskom prvenstvu 2014., bilo je široko poznato da će Bastijan igrati ključnu ulogu kao jedan od njenih vođa.

Međutim, također je bilo shvaćeno da je trebao zadržati nisku vidljivost. To se očekivanje i opravdalo sve do Europskog prvenstva 2008., kada je izgubio prisebnost u porazu od Hrvatske (1:2) i silovito gurnuo Jerka Leku na tlo. Angela Merkel, njemačka kancelarka, nije oklijevala pozabaviti se situacijom. “Prestanite sa svim tim glupostima!” opomenu ga ona. Mnogo godina kasnije, nakon što je Bastijan stekao legendarni status u Njemačkoj kao trijumfalni pobjednik Lige prvaka i Svjetskog kupa, te kao renomirani veleposlanik svoje zemlje, imao je priliku ponovno se susresti s bivšim kancelarom.

Bastijan je u društvu supruge Ane Ivanović posjetio njezin ured na srdačnom razgovoru. U srdačnoj poruci gospođi Merkel nakon njezina odlaska, Bastijan je izrazio svoju zahvalnost i uputio čestitke za njezin izvanredan mandat savezne kancelarke. Također joj je prenio najbolje želje za budući rad. Ana se dotakla i manje ugodnih trenutaka njihove veze, konkretno kada su ih progonili paparazzi u Chicagu, gdje se Bastijan povukao 2019.

“Čak i sada je to nevjerojatno uvredljivo, pogotovo kada su u pitanju naša djeca. Ponekad zna biti porazno, i osjećam se nemoćnom da se branim. Kad smo bili u Chicagu, naišli smo na paparazza, i moj muž mu je prišao, rekavši: ‘Oprostite, molim vas, samo smo u šetnji poštuj to.’ To je bilo prije nego što smo dobili djecu, rekavši da je on došao slikati i da neće otići dok ne završi. Mogao je dati ultimatum da te slikam hodaj ili ću te slijediti cijeli dan.’ Ispostavilo se da je taj paparazzo njemački novinar”, otkrila je Ana.

Preporučeno