– Mnogo je ispovijedi koje se mogu pronaći na društvenim mrežama, a koje su povezane sa običnim i normalnim životima. Međutim, neke žene itekako pretjeraju po pitanju otvaranja, i kažu ono što ne treba, baš kao što je i naša sljedeća ispovijest. 

Podijeljena na raznim platformama društvenih medija, Ruskinja je svojim emotivnim prikazom privukla pozornost i izazvala niz odgovora. Središnja točka njezine pripovijesti bila je dijagnoza raka njezina supruga, no prije nego što se upusti u ovo srceparajuće otkriće, pružila je uvid u dinamiku svog braka i žrtve koje je podnijela.

U ušima mi odzvanjaju neprestane pritužbe mojih poznanika i članova obitelji, a ja nosim teret odgovornosti kad me snađe samoća. Istovremeno, žudim za uhom koje me sluša i vodim. Da budem potpuno iskren, ne mogu više izdržati ovo postojanje, ali si također ne mogu dati oprost.

Prije deset godina stupila sam u brak s Koljom. Naš zajednički život bio je ispunjen mirom i radošću, iako moj suprug nije imao nikakvu želju za roditeljstvom. Ovo mi je otkriće nanijelo ogromnu bol. Koljin zahtjevan radni raspored i česta putovanja natjerali su ga da povjeruje da će mi biti izazovno sama odgajati dijete. Njegovo se razmišljanje činilo zdravim i ja sam prešutno pristala na njegovu perspektivu.

Nakon par godina stvar se ponovno pojavila i otkrila sam da začeće djeteta više nije moguće. Tražeći liječnički savjet saznali smo da je mom suprugu dijagnosticiran rak. Kao što se često kaže, ovo otkriće označilo je jasnu podjelu u mom životu – vrijeme koje je bilo prije i vrijeme koje je uslijedilo nakon dijagnoze.

Tijekom njegove bolesti stajao sam uz njega, pratio sam ga u bolnice, na preglede kod liječnika i brinuo se da ima potrebne lijekove. Pružao sam mu nepokolebljivu podršku, hranio ga i redovito ga posjećivao. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, financijska su ograničenja počela predstavljati značajan izazov. Kako bih osigurala liječenje koje mu je bilo potrebno, pribjegla sam prodaji svojih stvari, uključujući svoj dragi nakit, pa čak i ulaženju u miraz roditelja. Zatim se odigrao šokantan trenutak. Usred sve lošijeg stanja, kada se činilo da možda neće preživjeti, postavio je zahtjev – htio je vidjeti svoju djecu iz druge veze. Ovo otkriće ostavilo je u meni snažnu želju da odem od svega toga, da ga više nikad ne vidim.

Bez mog znanja, tijekom jednog od svojih poslovnih putovanja upustio se u izvanbračnu vezu s drugom ženom. Ovo me otkriće slomilo, ali sam smogla snage nastaviti brinuti o našoj djeci. Naposljetku sam donio tešku odluku da pokrenem brakorazvodnu parnicu jer više nisam mogao podnijeti suočavanje s nevjernom osobom.

Sada me okružuje osjećaj poniženja, mržnje i prezira od svih. Jedina osoba koja je uistinu shvatila veličinu moje izdaje bila je njegova majka. Potražila je utjehu kod mojih nogu, izražavajući i samilost i tugu, što je samo pojačalo moju tjeskobu. Tada sam donio odluku o odlasku iz grada jer više nisam mogao izdržati teret održavanja veza s rodbinom.

U objavi koja je dobila široku podršku na društvenim mrežama, žena je izjavila da njezin suprug nije preminuo i izrazila da su se stvari popravile. Više se ne osjeća emocionalno uloženom u situaciju, što dokazuje njezina izjava: “Više me nije briga.” Dok je mali broj pojedinaca kritizirao njezinu odluku da napusti umiruću osobu, većina je hvalila njezin postupak te ju čak nazivala sveticom. Mnogi su priznali da bi reagirali još negativnije da su se suočili sa sličnom okolnošću.

DodatnA vijest:

voljeni,

  • Kako se moje navike čitanja intenziviraju, moja posvećenost brisanju prašine se smanjuje. Pronalazim utjehu u dvorištu, uživajući u krajoliku ne brinući se o neposlušnom korovu u vrtu. Moj fokus se pomiče prema provođenju kvalitetnog vremena s voljenima, dajući prednost obitelji i prijateljima u odnosu na poslovne aktivnosti.

Bit postojanja leži u aktivnom doživljavanju života, a ne jednostavnom podnošenju. U ovom trenutku se trudim shvatiti i vrednovati ta načela.

Prošli su dani gomilanja i čuvanja; sada prihvaćam svakodnevnu upotrebu svojih izvrsnih porculanskih i kristalnih čaša. Moj “gradski blejzer” više nije rezerviran za posebne prilike, već me prati na odlasku na tržnicu ili trgovinu. Mirisi koje sam njegovala kroz cijelo svoje postojanje sada su prskani po mojoj koži bez oklijevanja. Trivijalne stvari debljanja ili čistoće mog umivaonika više me ne privlače.

Izbrisao sam izraz “jednog dana” iz svog leksikona. Kad god postoji nešto što vrijedi doživjeti ili postići, prioritet mi je da se u to odmah uključim!

Hipotetski scenarij saznanja da on sutra neće biti prisutan ostavlja me nesigurnim oko toga kako bi drugi reagirali, budući da smo skloni pretpostaviti njegovu stalnu prisutnost. U takvoj situaciji, vjerujem da bi posegnuli za svojim voljenima i možda se čak ispričali bivšim prijateljima, nastojeći ih popraviti i oživjeti veze.

Uživam zamišljati da bi odabrali ugodno mjesto gdje bi uživali u svojoj omiljenoj hrani, možda palačinkama ili nekom drugom omiljenom jelu, i uživali u iskustvu.

Veličina ovih stvari ostavlja me nesigurnim hoću li ikada postići jasnoću. U meni bi potaknulo bijes da moje vrijeme istekne a da ne iskusim sve ono što mi donosi radost ili da sam sebi uskratio bilo kakve prilike.

Moj je bijes rastao kad sam shvatio da sam zanemario odgovoriti određenim pojedincima, glupo pretpostavljajući da će uvijek biti dovoljno vremena. Nažalost, u sebi sam gajila bijes jer nisam češće izražavala svoju duboku ljubav prema svojim roditeljima, djeci i mužu.

Dragi moji, u sadašnjem trenutku svjesno se trudim da se odmah uključim u aktivnosti koje donose radost u moje srce i osvjetljavaju moje postojanje. Svaki dan ima značaj, a svaki prolazni trenutak, svaki udisaj, dragocjen je blagoslov. Iako život ne može biti vječno slavlje, iskoristimo svoje vrijeme ovdje prihvaćajući radost plesa!

Preporučeno