Mi se u nastavku našeg današnjeg članka, malo osvrćemo na neke legendarne filmove i TV serije, koje su definiitvno ušle u antologiju. Svaka nova generaacija ima definitivno neki film, ili scenu iz istoga, koja ih podseća na njihovo detinjstvo, ali bez obzira koje ste godište, nema šanse da niste pogledali bar jednu epizodu Boljeg života, Srećnih ljudi ili možda Žikine dinastije.

Sve su to definitivno serije, koje su obilovale sjajnim glumcima, i zato se kvalitet istih definitivno neće nikada više desiti ponovo. Mi danas govorimo o hit seriji “Srećni ljudi”, koja je posebno emotivno vezana za ljude u Srbiji, jer je snimana u vreme najveće krize, odnosno 1999 godine. Zna se jako dobro da je Srbija u tim danima bila pod sankcijama, a glumci iz te serije, verovali ili ne, zbog silne krize u Srbiji u tim danima, faktički su je snimili na dobrovoljnoj bazi.

Kako priča sam režiser ove serije, jedine pare je vidio bata Živojinović, jer je on ipak bio preveliko ime u tom trenutku, i nije bilo šanse a da njega ne plate. Verovali ili ne, kuća u kojoj se sve to snimalo, i dalje se nalazi u ulici Lazara Sočice broj 7 na Savskom vencu. Ono što je najzanimljivije, kuća je faktički netaknuta, samo je sada malo čak i doteranija. Inače, kuća se naalazi odmah pored stadiona Partizana, a od snimanja pilot emisije, jučer se navršilo tačno 25 godina. 

Preporučeno