Kao što i sami možete da vidite, danas govorimo malo o Hristini Popović, koja je jedna od najboljih srpskih glumica u poslednjih 20 godina. Inače, ono što jako malo ljudi uopšte zna je to, da je ona svoj veliki talenat nasledila od rođene majke Sonje Vukičević. Ona je inače bila multi talenat, odlična je bila u muzici, glumi, pa čak i u baletu koji je u stavri najteži od svih mogućih plesova koji postoje u današnje vreme.

Ona je inače odrasla u Valjevu, ali zbog posla njenog oca, koji je bio vojno lice, oni su se preselili jako brzo u Beograd: “Detinjstvo sam provela u neprestanoj igri. Na plato u beogradskom Karađorđevom parku, pored današnje Narodne biblioteke, redovno je dolazio cirkus. Uživala sam gledajući akrobate, a posle kad sam porasla i roditelji me prvi put odveli u pozorište, ostala sam fascinirana scenom, muzikom i pokretom. Redovno sam išla u sva gradska pozorišta i pratila predstave” – priča Hristinina majka Sonja.

Danas je ona itekako tržena glumica, ali više nema vremena za posao, jer je postala i baka nedavno. U Rovinju je tako upoznala i Hristininog oca, Branka Popovića:“O Hristini smo beskrajno brinuli, strepeli nad njom, obožavali je i podizali sledeći sopstvenu intuiciju. Volelo ju je celo naše društvo, a i ona je bila dobro dete. Vodili smo je čak i na žurke. Mnogo puta je spavala na gomili kaputa i svi su brinuli da li je s njom sve u redu. Sa Brankom i sa mnom je do pete godine proputovala Evropu. Osim što se bavio muzikom, Branko je završavao i stomatologiju. Hristina je imala tri godine kad je on dobio priliku da radi u Južnoafričkoj Republici kao lekar.”, izjavila je ona.

 

Preporučeno