– Sljedeća jako neobična priča dolazi nam iz Srbije. Monoganizam je poznat u svijetu kao brak u kojem muškaraca ima više žena, a to svakako prednjači u Arapskim zemljeama. U ISlamu, ako ste kao muškarac finansijski moćni, onda možete da imate i više žena, i da živite pod istim krovom. Međutim, u ostatku svijeta, žene ne žele da čuju za ovu opciju, jer im to nije normalno. I u današnje vrijeme u 21 vijeku u Srbiji još imamo ovakvih bračnih zajednica, a sljedeća priča postala je i više nego viralan kada se pojavila na platformi You tube. 

Živeći u selu Trudelj kod Gornjeg Milanovca, Radiša Jovanović pronašao je zadovoljstvo u jedinstvenom aranžmanu. Više od 15 godina svoj dom dijeli s dvije žene, a ponosno se proglašava najbogatijim čovjekom na Zemlji. I dok su drugi možda zatečeni njegovim nekonvencionalnim načinom života, Radiša ostaje ravnodušan, ističući sklad i sreću koja vlada u njegovom domu. Odvojen od negativnih primjedbi svojih susjeda, on pronalazi utjehu u blaženom jedinstvu koje je stvorio.

Ključnu akciju poduzela je supruga Stojanka, koja je s ovom osobom stupila u brak prije gotovo četvrt stoljeća. Blagoslovila ga je s tri sina i kćeri; međutim, nakon što je otkrila suprugovu nevjeru i Aninu trudnoću, umjesto da ga napusti, odlučila je braniti nerođeno dijete. I ne samo to, čak je ugostila i svog ljubavnika, kojeg su roditelji protjerali iz kuće nakon što su saznali za njezin postupak.

Radiša je prije nekoliko godina iskazao divljenje Stojanki, priznajući je kao izuzetnu ženu koja posjeduje sve kvalitete kojima se čovjek može nadati. Unatoč početnom negodovanju vlastite majke i površnim prosudbama drugih, Stojanka je bila jedina osoba koja ga je istinski razumjela. Ovo iskreno otkriće podijelili su tijekom epizode emisije “Nećete vjerovati”.

Unatoč potpunom citatu, svećenik već godinama izbjegava svoj dom, izazivajući nagađanja među susjedima i udaljavanje od rodbine. No, čini se da su Jovanovići potpuno nezabrinuti za te okolnosti.

  • Posjedujem ogromno bogatstvo, što me čini najbogatijim pojedincem na planetu. I ne samo to, već sam dovoljno sretan da imam dva partnera puna ljubavi i ukupno šestero djece. Stojanka me je blagoslovila sa tri sina i kćerkom, dok mi je Ana dala dvije kćeri. To je doista prekrasna stvar! Osim toga, jako sam ponosan na svoju kolekciju od šest sokolova. Bez obzira na to što drugi misle o meni, odlučujem se usredotočiti na svoje poslove. Mišljenja drugih nemaju utjecaja na nas jer živimo svoje živote punim plućima i uživamo u svakom trenutku. Ne obraćamo pažnju na tračeve koji kruže selom. Svjesni smo da smo godinama bili predmet intriga zbog kojih su mnogi bili znatiželjni o našem načinu života. Međutim, to je naša osobna stvar. U našem domaćinstvu ja sam opozicija, a žene su vlast – kako je jednom prilikom izjavio Radiša.

Stojanka i Ana u početku su se suočavale s izazovima, ali kako je vrijeme prolazilo, stvorila se jaka veza i sve su počele raditi zajedno.

Stojanka je jasno rekla da, iako joj je situacija neugodna, shvaća da je život djeteta od najveće važnosti. Kada je Ana, trudna i potpuno svjesna Radišinog bračnog statusa, ušla u njegovu kuću, pokazala je potpunu nezabrinutost.

Tog sam se dana našla u teškoj situaciji nakon žestokog neslaganja s roditeljima. Došao sam ovdje s čvrstom namjerom da ne ostanem, ali sudbina je imala druge planove za mene. Moram reći, Stojanka je zaista izuzetna žena. Ona preuzima kuharske dužnosti dok ja čuvam stoku. Zajedno rješavamo svaki zadatak koji nam se nađe na putu. Ovo su riječi koje je Ana izgovorila tokom gostovanja u emisiji “Nećete vjerovati”, a još je poručila:

Priznala je da je dobra osoba i da nije ona kriva što sam zatrudnjela s njim.

Osvrćući se na svoj brak, Radiša je priznao da Stojanku ne bi smatrao odgovornom da je odlučila ostati u drugom stanju s drugom osobom i da je pod njegovim krovom rodila dijete. Možda je nekima u ovom trenutku teško za povjerovati, ali identitet i mjesto rođenja djeteta imaju veliku važnost. Naša zajednica više cijeni čuvara ovaca nego vlasništvo nad livadom. Dobrobit i zdravlje djece su najvažniji. Nadalje, da Stojanka rodi na ovom mjestu, ja bih dijete rado prigrlio i prihvatio kao svoje.

S obzirom na to da je emisija snimljena prije nekoliko godina, možemo se samo nadati da Jovanovićevo jedinstveno kućanstvo još uvijek održava osjećaj harmonije.

Preporučeno