Novak Đoković i njegova porodica privukli su pažnju mnogih ljudi širom sveta. Jelena Đoković, napredna mlada žena, udala se za svetski poznatog tenisera i trenutno odgaja njihovo dvoje dece po imenu Stefan i Tara. Jelena pre braka nije bila javna ličnost, a novinari su željni da saznaju više o Novakovom partneru, koji je retko posećivao njegove mečeve. Razlog njenog odsustva je jasan.

 

 

Jelena Đoković je završila studije ekonomije i finansija na fakultetu “Bokoni” u Milanu, Italija. Školarina za godinu dana u ovoj ustanovi obično iznosi oko 5.000 eura. Međutim, Jeleni i ostalim srpskim studentima koji su bili upisani na “Bokoniju” fakultet je dodelio stipendiju za pomoć u pokrivanju troškova. Jelena je, kao i mnogi drugi studenti u Milanu, boravila u studentskom domu sa cimerima. Uprkos tome što zbog akademskih obaveza nije mogla da prati Novaka na njegovim turnirima, sve njegove mečeve je gledala na televiziji. Tokom njihove veze ostala je skromna i izbegavala je nepotrebne sukobe sa Novakom, uprkos stalnoj medijskoj pažnji i glasinama o drugim ženama.

 

 

Par je svoje prijatelje prvi put upoznao 2005. godine, pre nego što je Nole postao renomirani teniser. Tek u julu naredne godine, tokom turnira u Amersfortu, teniserka je javno priznala njihovu vezu. Trenutno porodica Đoković živi u Monte Karlu, koji je bio česta destinacija za par. Na raznim društvenim mrežama pojavila se Jelenina fotografija koja prikazuje njenu stranu koja se nekada smatrala uobičajenom. Fotografija je prikazuje u neupadljivoj odeći, sa nepromenjenom kosom i iskrenim osmehom na licu koji joj služi kao jedini ukras.

 

 

Preporučeno