Đorđe Božović Giška, komadant Srpske garde pred odlazak u rat rekao je prijateljima da ga na večni počinak isprate uz kraljicu narodne muzike Lepu Lukić, ali mu poslednja želja nije još uvek ispunjena. “Ako se meni nešto dogodi, voleo bih da mi Lepa Lukić peva na sahrani”, ovo su reči Giške, koji je pre 30 godina ubijen s leđa na gospićkom ratištu.

Prema rečima izvora bliskog Božoviću, komadant Srpske garde kao da je predosetio da se iz Bosne neće vratiti živ. On nije krio da je žarko želeo da ga pesma kraljice narodne muzike isprati na večni počinak. “Giška je mnogo voleo muziku. Bio je rado viđen gost po beogradskim kafanama i klubovima. Za njega su se uvek ostavljala dva stola ili separe. Svi su želeli da budu u njegovom društvu – od političara, biznismena, sportisti, pa do estrade.

Voleo je lepe pevačice, a i one su volele njega. Nekoliko dana pre nego što je otišao u rat sedeo je s prijateljima u svojoj omiljenoj kafani. To im je bilo poslednje druženje. Kao da je osetio da se živ neće vratiti u domovinu, pa je u dahu izgovorio da želi da ga isprate uz Lepin glas” otkrio je jednom prilikom izvor blizak Božoviću i dodao da nejgove reči niko nije ozbiljno shvatao.

Kada je on to izvgovorio svi su počeli da se smeju, a prijatelji su ga zadirkivali za Lepu, koja se njemu dopadala. Govorili su da je bolje da mu peva na slavi nego na sahrani, a obećali su da će je angažovati, da mu peva kad se rar završi. Da podserimo, Božović je ubijen pod nerazkašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991. godnine. Mesec dana ranije u Beogradu u sačekuši je ubijen i Branislav Matić Beli, njegov nerazdvojni prijatlej i takođe osnivač Srpske garde sa kojim se Giška upoznaou jednoj crkvi na voždovcu

Preporučeno