– Krompirove zlatice, gusjenice i ostale štetočine su jako naporne kada krene sezona bašti. Mnogi domaćini koriste razne pesticide, a mi ćemo danas pokušati da vam proslijedimo jedan sasvim ok prirodan trik….

Pogledajte ovaj video kako biste otkrili ultimativno rješenje za borbu protiv lisnih uši, puževa puževa, gusjenica, krumpirovih zlatica, grinja i gljivica u vašem povrtnjaku, voćnjaku i vrtu za sadnice. Ovaj organski insekticid i pesticid vrlo je učinkovit i zaštitit će vaše biljke od štetnika. Osigurajte sigurnost svojih rajčica, paprika, krastavaca, patlidžana, jagoda, zelenih mahuna i tikvica tako što ćete ih zaštititi od potencijalnih nametnika. U ovom ćemo vodiču pokazati proces stvaranja visokoučinkovitog prirodnog insekticida koji se ne oslanja na upotrebu kemikalija. Odvojite trenutak kako biste pogledali video s uputama u nastavku o tome kako izvršiti zadatak.

BONUS:

Otkrijte nevjerojatnu metodu koja će vas zaprepastiti: tajnu uzgoja obilnih vreća krumpira. Korak po korak upute o tome kako uspješno uzgajati krumpir možete pronaći u ovom opsežnom vodiču. Za početak je ključno odabrati odgovarajući sjemenski krumpir. Odlučite se za certificirani sjemenski krumpir koji je poznat po visokom prinosu i sposobnosti otpornosti na bolesti. Prije sadnje, ostavite sjeme krumpira da proklija tako da ga pohranite na hladno i osunčano mjesto. Sada je vrijeme da pripremite svoju prtljagu. Uhvatite torbu i presavijte stranice prema dolje, smanjujući njezinu visinu za pola.

To će olakšati proces dodavanja tla i sadnje krumpira. Kako biste osigurali odgovarajuću drenažu, napravite nekoliko otvora na dnu vrećice. Započnite postupak nanošenjem mješavine zemlje za posude i komposta ili stajnjaka, otprilike 4-6 inča duboko, na dno vreće. Sjemenski krumpir ravnomjerno rasporedite po zemlji, pazeći da su razmaknuti oko 5 inča. Broj sjemenki krumpira koje koristite može varirati ovisno o veličini vrećice, ali preporuča se započeti s 3-5 sjemenki.

Nakon što ste posadili sjeme krumpira, pokrijte ga slojem zemlje debljine 4-6 inča. Bitno je osigurati da tlo bude dovoljno navlaženo, ali ne pretjerano zasićeno. Nakon ovog koraka zatvorite poklopac posude i budite strpljivi dok čekate da krumpir naraste. Prijeđite na korak 5 postupnim uključivanjem zemlje u proces. Nakon što biljke krumpira dostignu visinu od otprilike 12 inča, nježno presavijte stranice vrećice prema gore i unesite dodatnu zemlju da pokrijete donji dio biljke. Ponavljajte ovu radnju dok se vrećica potpuno ne napuni.

Ova tehnika, koja se naziva “trening”, potiče razvoj dodatnih gomolja duž potopljenih stabljika. Kako bi se osigurao optimalan rast, važno je krumpiru osigurati stalnu razinu hidratacije. Redovito zalijevanje, osobito u sušnim razdobljima, bitno je. Osim toga, ako želite, možete pospješiti njihov rast primjenom sporo otpuštajućeg, dobro uravnoteženog gnojiva svaka četiri tjedna. Korak 7: Pazite na štetnike i bolesti provodeći redovite preglede svojih biljaka krumpira. Važno je biti oprezan zbog bilo kakvih znakova najezde štetnika ili bolesti.

Za borbu protiv uobičajenih problema poput krumpirove plamenjače, preporuča se odabrati sorte krumpira koje su otporne na takve probleme i pospješiti pravilnu cirkulaciju zraka oko vreća. Kada lišće krumpira počne venuti i mijenja boju u žutu, to je znak da je zreo za berbu. U ovoj fazi važno je prestati zalijevati biljke kako bi se krumpir osušio nekoliko dana prije nego što nastavite s berbom. Da biste sakupili krumpir, sve što trebate učiniti je prevrnuti vreću i pažljivo prosijati zemlju.

Preporučeno