Danas meteorolozi najavljuju preko 37 stepeni u plusu, a kako saopštavaju iz RMHZ ovakve paklene temperature bi mogle da raju do 2 jula, kada bi mogli napokon da imamo i malo rashlađenje u vidu kiše. Naime, ovako visoke temperature u mesecu junu nisu primećene u poslednjih 50 godina, a ljudi na sve moguće načine pokušavaju da nađu način da se rashlade. 

Međutim, nemaju svi mogućnost da imaju klima uređaj u kući, pa se dovijaju na razno razne načine, krenuvši od ventilatora pa do lepeza, međutim, živeti u stanu ili kući ovih dana je prosto jako teško za izvesti. Ono što j enajgore od svega je to, što se najavljuju i tropske noću u našim predelima, a mi danas govorimo o svim vozačima, koji ovih dana moraju da istrpe jako visoke temperature. 

Naime, kao i kod kuće, tako nemaju svi klima uređaj u autu, a jako je poznata činjenica da većina auta na Balkanskim područjima su starije generacije, tako da nemaju klime, a unutra kada se uđe p oovakvim temperaturama je pravi haos. Imali smo do sada jako puno neobičnih situacija koje zateknemo u autu kada ga ostavimo preko dana na nekom parkingu, a neke situacije su se završavale i tragično, kad anemarni rositelj ostavi dete u autu i ode par sati da završava neke poslove po gradu. 

U Ajdahu u Americi su imali mali test,te su naveli da flašicu vode ne smete ostavljati u autu p ovelikim vrućinama:”Stali smo za vreme pauze za ručak i odjednom sam primetio da mi se ispod kontrolne table u kolima dimi. Za sve je kriva flašica vode”- rekao je Dioni Amučastegui čovek koji radi na fakultetu u ovoj američkoj državi.

Preporučeno