Dolaskom jeseni postaje i hladnije, a ponekad spoljna temperatura padne ispod nule, što utiče na temperaturu u našim domovima i stanovima. Šta trebate da učinite da se ne smrznete, a da ne plaćate velike račune? Mi vam donosimo trik koji ćete probati.

Pomoću ove metode možete da uštedite na grejanju i istovremeno učinite prostoriju mnogo toplijom. Osim toga ne košta ništa i vrlo je jednostavno, ali pre nego što je primenite, vredi se pripremiti za to. Morate obavezno da proverite da li su zaptivke na prozorima i vratima čvrste i da li radijator nije zatvor. Ako sve funckioniše kako treba, možete da preuzmete akciju. Samo je dovoljo da promenite režim prozora na zimsko, možda vam to sada zvuči prilično misteriozno i komplikovano, ali u stvari je vrlo jednostavno i svako bi trenalo da može da se nosi s njom. Sve što vam treba je standardni imbus ključ.

ZAtim otvorite prozor, u njegovom donjem delu naći ćete rupu, pa u njega ubacite ključ i okrenite ga u smeru kazaljke na satu, i tako da duži deo ključa bude na desnoj strani. Da biste vratili letnji režim, potrebno je da isto to uradite, ali samo obrrnuto, okrenite ključ ulevo u proleće.

Kada su prozori u zimskom režimu, oni manje propuštaju zrak, tako da se prostorija ne može da hladi. Imaćete toliju prostoriju i uštedit ćete na struji i grejanju. Drugi način je stvaranje posebnog ekrana, sve što je potrebno jeste komad kartona i aluminijska folija. Umotajte karton folijom sa sjajnom stranom napolje, pa zatim postavite strukturu iza radijatora, a ovaj način će sprečiti da toplota izađe kroz zidove. Folija će je naterati da se krće prema unutra. Ostatak pročitajte ovde.

Preporučeno