S brojnim hitovima na vrhovima ljestvica, trenutno je jedan od najtraženijih pjevača u glazbenoj industriji. Nedavno se na TikToku povela intrigantna rasprava o pjesmi Željka Joksimovića “Balada” iz 2001. godine, koja se nalazi na njegovom albumu “Vreteno”. Korisnici interneta pomno su pregledali tekst pjesme i potaknuli raspravu. Pojavila su se različita tumačenja: neka sugeriraju da umjetnik izražava svoje emocije prema njemu dragoj osobi, dok druga sugeriraju da su usmjerena prema njegovoj ljubavnici.

No, prema objašnjenju TikTokera, čini se da javnost ima uobičajenu zabludu o pravom značenju pjesme. Mnogi pogrešno vjeruju da su stihovi usmjereni prema romantičnom partneru, ali zapravo su bili namijenjeni ljubavniku. Iako je bilo nekih pojedinaca koji su bili razočarani saznanjem ove činjenice, ipak su priznali njezinu valjanost. Treći govornik tvrdi da se pjesma ne usredotočuje samo na ženski lik ili romantični interes. Željko se nije libio posvetiti svoju pjesmu onome kome je namijenjena, što pokazuje i spot uz poruku “Pozor, ljubavnici!” istaknuti. Međutim, neki su slušatelji izrazili zbunjenost oko ciljane publike pjesme. Da ne bi bilo nesporazuma, treba pojasniti da je pjesma upućena ženi. U nastojanju da proaktivno riješi ovaj problem, korisnik TikToka je potražio pomoć od poznatog tekstopisca i pjevača.

Nakon razmjene na Instagramu između obožavatelja i umjetnika, pojavila se rasprava u vezi s primateljem popularne pjesme s obzirom na umjetnikovu rastuću slavu. Spor se usredotočuje na to jesu li stihovi namijenjeni ženi ili ljubavnici, pri čemu neki tvrde da rečenica “Prvi ste pitali” implicira da je željeni primatelj žena, dok drugi tvrde da se odnosi na ljubavnicu. Zagonetka oko umjetničinih namjera i dalje postoji, jer je Joksimović odbio dati bilo kakva daljnja objašnjenja. Posljedično, pitanje ostaje neriješeno i bez odgovora.

Preporučeno