Nakon dugogodišnjeg rada u zapadnim zemljama, Milan Zindović se konačno vratio u rodnu Čibutkovicu kod Lazarevca. Unatoč svojoj dugoj odsutnosti, nije ni slutio da će se jednog dana naći bez ikoga tko bi upravljao njegovom velikom imovinom. Nakon dugog razmišljanja, donio je odluku da velikodušno daruje dvije kuće, restoran s velikim parkingom, skladišnu halu, automobile i kamione, više od šest hektara zemlje i stoku zaslužnim i pouzdanim pojedincima koji su voljni raditi s njim i na kraju naslijediti sve. Osobno sam se dva puta ženio i imam djecu iz prvog braka. Nažalost, moja prva žena je preminula od teške bolesti. Imao sam veliko povjerenje u sina i sve mu prepustio, ali on se našao u nepremostivom dugu.

Ne mogu reći je li to bilo od kocke ili ne, ali jednog dana je iznenada otišao sa ženom i djecom, ostavivši sve za sobom. Dugovi su bili poprilični, uključujući poreze i račune za struju, koje sam na kraju podmirio. Kako se moja djeca nemaju namjeru vraćati u ovo mjesto, a ja ne mogu izdržati da sve rasprodam, odlučio sam sve dati vrijednim i poštenim pojedincima koji će se pobrinuti da se vatra u dimnjaku nikada ne ugasi. Milan govori o Rini, izjavljujući da je spreman primiti obitelj u svoj dom koja će školovati njegovu djecu i na kraju ih odande vjenčati.

Posjed je velik, a mogućnosti za one koji su spremni uložiti truda brojne. Uz spremnost na naporan rad i ustrajnost, potencijalno se može zaraditi za udoban život i uživati ​​u dobroj kvaliteti života. Kao predradnik i majstor keramičar, sve što posjedujem stekao sam poštenim radom u Francuskoj i Njemačkoj. Poštenje i marljivost su osobine kojima se najviše divim kod drugih, te stoga nemam posebnih zahtjeva prema onima kojima ću ostaviti svoju imovinu u nasljeđe. Moj jedini zahtjev je da mi pomognu u radu i da zajedno radimo na održavanju kućanstva. Imperativ je da imovina i kućanstvo ostanu netaknuti i da ne propadnu u nered. Milan je utjelovljenje vrijednosti poštenja i nada se da će njegov trud biti nagrađen, te da neće biti podložan nesreći koja dolazi onima koji su lijeni i zlobni. On nema namjeru ono za što je mukotrpno radio prepustiti takvim pojedincima.

Preporučeno