Na društvenim mrežama se svakodnevno mogu pronaći istinite i iskrene životne ispovijedi. Mi vam danas donosimo baš jednu takvu. U današnje vrijeme primjetan je porast nevjere unutar bračnih veza. Iako uzroci mogu biti različiti, ostaje jedna neporeciva činjenica: povratak kući nakon upuštanja u izvanbračnu aferu potpuno mijenja dinamiku veze.

Stručnjaci za ljubavne veze savjetuju da je tajnu nevjere najbolje zadržati za sebe jer rasprava s partnerom o tome može potencijalno naškoditi, prema njihovom mišljenju struke.

Prema dr. Megan Fleming, bračnoj savjetnici i seksualnoj terapeutkinji iz New Yorka, važno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i ne opterećivati ​​partnera ako je afera okončana. Umjesto da nanose štetu, dr. Fleming savjetuje pojedincima da svoju pozornost usmjere prema unutra i istraže temeljne razloge svoje nevjere.

Dijelimo potpunu ispovijest anonimne Ruskinje koja je donijela hrabru odluku otkriti posljedice priznanja svoje nevjere supružniku.

Nakon što sam suprugu priznala svoju aferu s drugim muškarcem, naš razgovor se produžio na 3 sata i 35 minuta. Za razliku od mnogih žena, nisam mogla dati valjano opravdanje za svoje postupke. Ali opet, može li uopće postojati valjan razlog? Nije mi bilo dosadno, nevoljena niti nesretna. Nedostatak razumljivog objašnjenja moje nevjere pretvorio je našu raspravu u dugotrajan i uzaludan proces, dok je Nik očajnički tražio logično razumijevanje koje mu je izmicalo. Trebalo je gotovo 4 sata prije nego što sam shvatio da jednostavno ne mogu ponuditi jasan odgovor na njegove upite. Odlučili smo provesti tjedan dana razdvojeni tijekom kojih je Nik boravio s bratom.

Na kraju smo se ponovno okupili i donijeli zajedničku odluku da ostavimo prošlost iza sebe i krenemo iznova. Premotajte godinu dana kasnije, dok sam sjedio u našoj dnevnoj sobi, osjećao sam se ponukanim napisati pismo u kojemu sam detaljno opisao sve načine na koje se naš brak promijenio zbog moje nevjere. U početnim fazama naše intimnosti Nik se činio distanciran, što nije bilo iznenađenje. Shvatio sam da će trebati vremena da se stvari vrate u normalu. Međutim, čak i nakon što se život vratio u normalu, u spavaćoj se sobi zadržala neodoljiva prisutnost problematične intimnosti. Možda su to bili samo slobodni dani, ali budući da je temeljni uzrok naše zategnute veze bio moj čin izdaje, nisam mogao ne kriviti sebe svaki put. Izdaja i naknadno priznanje opteretili su me potrebom da dam 200 posto truda da opravdam svoju pogrešku.

Nekada sam cijenila mir koji je pratio stabilnu vezu, gdje je tišina između nas bila ugodna i nije zahtijevala ispunjenje razgovorom. Ali sada me je to jako opterećivalo jer sam se neprestano prisjećao svojih postupaka. I ako sam tako često razmišljao o tome, nisam mogao a da se ne zapitam je li i Nik. Uznemirujuća je senzacija kada se počnete pitati je li bilo vrijedno ugrožavanja vašeg obiteljskog života. Nikad nisam mogla zamisliti da ću doći do ove točke. No, upravo je to trenutno stanje moje egzistencije. Brak je suradnička zajednica između dviju osoba, no nevjera je bila individualna odluka zbog koje sam se osjećala izolirano unutar granica svog odnosa sa supružnikom, kao što Mondo rječito izražava.

U rasponu od godinu dana dinamika obiteljskog života doživjela je transformaciju. Pojavile su se brojne nedoumice, zabrinutosti i upiti. Iako ne mogu dati logično objašnjenje za svoj izbor nevjere, siguran sam da iz ove odluke nisu proizašli nikakvi pozitivni ishodi, niti su mogli biti. Budite uvjereni, naučila sam lekciju i više nikada neću ponoviti takve postupke”, rekla je žena.

Preporučeno