– Rada Manojlović je definitivno jedna od rijetkih pjevačica iz Zvezdi Granda, koja je napravila jako dobru karijeru do sada. Jednostavno, ona je iskoristila tu odskočnu dasku, te je do danas jako puno napravila sa samom karijerom….

Rada Manojlović, istaknuti talent popularnog showa Zvezde Granda, stvorila je impresivnu karijeru. Njen put do uspjeha nije bio nimalo lak, jer je Rada bila itekako svjesna da više nema povratka nakon što napusti svoje selo. Uz odsustvo majke, Rada je rasla uz oca i brata, što ju je primoralo da sazri u ranoj mladosti, da bi već sa 12 godina procvjetala u izuzetnu ženu.

Dolazak Rade Manojlović na scenu Zvezda Granda označio je izuzetan napredak na njenom profesionalnom putu. Ipak, njezina se obitelj može pohvaliti još jednom talentiranom pjevačicom. Mediji su pomno pratili priču o Radi i njenom polubratu Nenadu Manojloviću, koji se također proslavio kao pjevač.

Dok su prethodni izvještaji sugerirali da je Rada oklijevala podržati Nenada tijekom njegovih ranih glazbenih nastojanja, nedavno otkrivanje sve veće suradnje između braće i sestara nije dovelo do plodonosnih rezultata. Kružila su nagađanja o pjevačičinom prijedlogu za suradnju, ali nažalost njezin je brat odbio ponudu. Dok joj brat nije direktno saopćio ovu presudu, njegov suprug je Radi prenio poruku da nemaju volje sudjelovati u zajedničkom nastupu. Unatoč Radinom početnom nastojanju, njezin kasniji pokušaj da uspostavi kontakt s njim pokazao se bezuspješnim jer je njezino dopisivanje ostalo bez odgovora.

Naposljetku, Nenadov partner je bio taj koji je prišao Radi i uvjerio se u njegovu nezainteresiranost za suradnju na zajedničkim duetima, jer je on potpuno posvećen izdavanju pojedinačnih pjesama. Rada i njena sestra Maja bile su zatečene ovim otkrićem, jer on nije pokazao nikakvu želju da joj se obrati. Spekulisalo se da mu je Rada uskraćivanjem pomoći namjerno kočila napredak, no istina je da je on njezine ponude uporno odbijao.

Donijeta na svijet 25. kolovoza 1985. u Požarevcu, Rada Manojlović postala je istaknuta ličnost srpske pop-folk scene. Njezin uspon do slave dogodio se 2007. godine kada je sudjelovala u nadaleko poznatom natjecanju “Zvezde Granda”, gdje je na kraju osvojila drugo mjesto. Početno postignuće postavilo je temelje za kasniju glazbenu ekspediciju koju karakterizira izdavanje brojnih vrlo uspješnih albuma, uključujući “Cao bezobrazni”, “Deset sopod nule”, “Marakana” i “Metropola”.

Radina jedinstvena vokalna moć i njezin besprijekoran spoj tradicionalnih folklornih elemenata s modernim pop zvukom priskrbili su joj ogromnu popularnost i široko priznanje. Njezin utjecaj na glazbenu industriju nadilazi puku prodaju albuma i singlova, budući da također služi kao utjecajna osoba za ambiciozne mlade pjevače i igra ključnu ulogu u očuvanju kulturne baštine kroz svoju glazbu. Poreklom je iz Požarevca, tamo je i rođena i odrasla. Odrasla u ruralnom selu Četereže, Rada Manojlović imala je skromno odrastanje koje je uvelike utjecalo na njen život. Osnovno obrazovanje stekla je u Četerežu da bi potom prešla u srednju ekonomsku školu u Velikoj Plani.

Ovo razdoblje njezina života bilo je ključno za oblikovanje njezinih temeljnih vrijednosti i snažne radne etike, što će uvelike utjecati na putanju njezine karijere. Muzička odiseja Rade Manojlović započela je ulaskom u renomirano natjecanje “Zvezde Granda”. Iako njezina prva audicija 2003. godine nije dala željeni ishod, Rada je pokazala nepokolebljivu odlučnost u ostvarivanju svojih želja.

Tijekom tog vremena, krenula je u stvaranje vlastitog albuma pod nazivom “Cao bezobrazni”, koji se sastoji od deset zadivljujućih pjesama uključujući “Opasno sam opasna”, “Cao bezobrazni”, “Lutam sama”, “Society” i još mnogo toga. Iako nije stekao značajna priznanja, ovaj se album pokazao ključnim u njezinoj profesionalnoj putanji, pružajući joj neprocjenjivu stručnost u području studijske produkcije. Rada Manojlović učvrstila je svoj status jedne od najomiljenijih pjevačica na Balkanu, zahvaljujući svojoj izvanrednoj kolekciji hitova koji su osvojili vrhove top lista. Po izlasku 2009. godine, njezin debitantski album “Ten Below Zero” brzo je osvojio publiku, a naslovna pjesma i “Rođendan” brzo su prikupili sveopće obožavanje.

Početak njezina izvanrednog putovanja najavljen je izdavanjem ovog albuma, uspostavljajući standard za iznimnu kvalitetu koju će dosljedno isporučivati ​​u svojim kasnijim djelima. Rada Manojlović ne samo da je ostvarila golem trijumf u svom glazbenom stvaralaštvu, već je plijenila interes javnosti i svojim privatnim životom. Mediji su opširno pratili njenu ljubavnu vezu s kolegom umjetnikom Milanom Stankovićem, koja je započela 2008. godine. Njihova očaravajuća ljubavna priča odvijala se na pitoresknoj crnogorskoj obali u Utjehi, iako ne lišena prepreka. Godine 2009., pod teretom medijske pažnje, popustili su i prekinuli vezu.

Ipak, brzo su se pomirili i odlučili na zajednički život. Unatoč tome, njihovo se partnerstvo konačno razvrgnulo 2012. kada je Milan odlučio napustiti njihov zajednički dio apartman. Sljedeće, 2013. godine, Rada je krenula na romantično putovanje s košarkaškim trenerom Momirom Gajićem, koji je prije toga bio u vezi s Katarinom Rebračom. Ova ljubavna veza odvijala se diljem Srbije i Amerike prije nego što je došla kraju 2015. Nagađa se da je krah njihove veze pripisan Momirovom neodobravanju Radine profesije koju je odabrala.

Preporučeno