Nevjera Franka Sinatre prema supruzi Nancy, s kojom je dijelio troje djece, odavno je poznata. Međutim, nikada nije razmišljao o tome da je napusti zbog neke od svojih ljubavnica. To jest, sve dok nije naišao na ženu koju je smatrao svojom srodnom dušom, Avu Gardner, za koju je vjerovao da je njegov ženski pandan.

Kad su se putevi Ave i Sinatre prvi put susreli, ona je tek bila na početku svoje karijere s 18 godina. Slučajno je tada bila u vezi s Mickeyjem Rooneyjem, a dok je Sinatra bio očaran njezinom ljepotom, prepoznao je da ona bila premlada za njega. Posljedično, nikada nije razmišljao o njihovoj romantičnoj vezi. No, sudbina je imala druge planove, jer su se gotovo šest godina kasnije neočekivano ponovno okupili na zabavi.

Prisjetila se da je priznala njegov bračni status, jer obično nije previše cijenila oženjene muškarce. Međutim, njegovu upečatljivu pojavu, zadivljujući šarm i očitu zaljubljenost u nju bilo je nemoguće zanemariti. Nastavili su zajedno uživati ​​u nekoliko pića te večeri, da bi se na kraju našli u granicama njegove sobe.

Kruže glasine koje sugeriraju da se Ava Gardner spremno družila s drugim muškarcima, ali se te večeri opirala udvaranjima Franka Sinatre. Sinatra ju je ljubazno otpratio natrag u njezinu rezidenciju i tako je započeo početak njihove romanse. Prošlo je nekoliko mjeseci prije nego što su im se putevi ponovno ukrstili, no njihova zajednička očaranost ostala je nepokolebljiva.

Ava je iskreno izjavila da i ona i njezin partner posjeduju osobine ljubomore i impulzivnosti. Priznala je da je veza neizbježno bila osuđena na propast nakon što se njezin temperament razbuktao. U početku skeptična, glumica je posumnjala u njegovu iskrenost kada je rekao da će zbog nje ostaviti suprugu, no on je svoje obećanje ispunio. Navodno ju je čak upoznao i sa suprugom Nancy, kako bi dokazao svoje namjere da traži razvod. Dijelili su zajedničku ljubav prema zabavama, alkoholu, cigaretama i glazbi, dok su istovremeno prezirali samoću i njegovali fizičku intimnost. Uz to, obojica su gajila abnormalan strah od smrti, što je dodatno učvrstilo njihove sličnosti. Godine 1951., u dobi od 28 i 35 godina, stupili su u brak. Unatoč dubokoj ljubavi prema Franku, bilo je nadaleko poznato da je Ava bila u izvanbračnim vezama.

Osobito ako je morala krenuti na putovanja povezana s poslom.

Prema riječima člana ekipe koji je surađivao s Avom na snimanju filma, ona je imala jaku averziju prema samoći. Tražeći stalno društvo, aktivno bi surađivala s redateljima, tehničarima i drugim pojedincima uključenim u produkciju. Njezin jedini fokus bio je izbjeći samoću pod svaku cijenu.

Frenk je živio u neprestanom stanju straha, neprestano tjeskoban zbog mogućnosti da je izgubi. Muškarci s kojima je bila u vezi prije njega i njezini muški kolege na poslu bili su mu izvori velike nelagode. Prema riječima njihovih poznanika, ljubomora je potaknula žestoke sukobe, s bacanjem predmeta kroz prozore i intenzivnim nadvikivanjem. Zanimljivo, Frenk je pokazao slično ponašanje. Njegovi prijatelji potvrdili su da nije bio u stanju pronaći odmor ako pored sebe u krevetu nije imao društvo.

Njihove karijere, više nego bilo koji drugi čimbenik, bile su uzrok njihovog razdvajanja. Avina zvijezda je sjajila, a Sinatrina posesivnost i ljubomora samo su se pojačavale. Ipak, oni koji su ih dobro poznavali tvrde da je on bio taj koji se više potrudio oko njihove veze.

Prema njihovim tvrdnjama, ona je pokazivala sebične sklonosti, stavljajući svoje interese na prvo mjesto, a zanemarujući tuđe, dok je on u njihov brak uložio značajan iznos.

Ava je bila ta koja je na kraju donijela odluku o razvodu, navodno se povjerivši prijateljima da više ne može zadovoljiti svoje seksualne potrebe unutar braka. U očajničkom pokušaju da je ponovno pridobije, pribjegao je samoozljeđivanju tako što je pokušao sebi prerezati vene, ali njezina odgovora nije bilo. Nije se čak ni pojavila u bolnici da ga posjeti. Međutim, nakon njihovog razvoda 1957., izrazila je osjećaj neviđene sreće tijekom vremena koje je provela s Frankom. Zapravo, hrabro je izjavila da će to biti samo za Franka, ako se ikada ponovno uda. Čak je otišla toliko daleko da je sugerirala da bi otvorena veza, s drugim uključenim ženama, oboma donijela radost. Ovi detalji su otkriveni u članku Daily Maila.

Nastavivši održavati redovite kontakte i nakon razvoda, ostali su povezani. Tragično, Ava je preminula 1990., a nakon nje i Frank osam godina kasnije. Njegova kći Tina otkrila je da se nikada nije istinski oporavio od gubitka Ave.

Preporučeno