Procesu stvaranja krafni nedostaje definitivan recept, budući da svaka domaćica ima svoj jedinstveni način pripreme ovog omiljenog slatkiša. Nakon savjetovanja s iskusnim slastičarima, destilirali smo njihovu stručnost u tri bitne smjernice. Slijedeći ove savjete, možete napraviti najukusnije krafne dosad, koje neće pretjerano upiti ulje.

Krafne su pečena poslastica za čiju je pripremu potrebno nekoliko ključnih sastojaka. Ovi sastojci uključuju brašno, šećer, jaja, mlijeko, sol i kvasac. Svaki sastojak igra ključnu ulogu u procesu pravljenja krafni, s brašnom kao podlogom, šećerom kao zaslađivačem, jajima kao vezivom, mlijekom kao izvorom vlage, soli za okus i kvascem koji pomaže dizanju tijesta. Bez ovih sastojaka bilo bi nemoguće stvoriti ukusnu, pahuljastu teksturu koju su ljudi zavoljeli u krafnama.

Jedan kilogram brašna koje se ne diže samo od sebe.
Recept zahtijeva dva cijela jaja.
Prisutna su dva žumanjka.
Za pripremu ovog recepta trebat će vam pola šalice granuliranog šećera.
Jedna ravna žličica soli.
Dva paketića vanilin šećera.
Količina praška za pecivo koja ispunjava otprilike pola vrećice.
Dodatak sitno naribane limunove kore, poznate i kao limunova korica, može pružiti suptilan, ali ugodan okus citrusa raznim jelima.
Jedna žličica rakije.
Mjera za jedan decilitar ulja.
Potrebna količina mlijeka u ovom receptu je pet decilitara.
Jedna kockica svježeg kvasca.

Ako želite napraviti izvanredne krafne, imajte na umu ove bitne savjete. Prvo, koristite visokokvalitetne sastojke kako biste postigli izvrstan okus i teksturu. Drugo, pobrinite se da je tijesto dovoljno dignuto kako bi se savršeno diglo i mrvilo. Treće, pobrinite se da pržite krafne na odgovarajućoj temperaturi kako biste osigurali hrskavu vanjštinu i pahuljastu unutrašnjost. Četvrto, nemojte preopteretiti tijesto kada ga oblikujete; tako ćete dobiti gusto i žilavo tijesto. Na kraju, eksperimentirajte s različitim glazurama, nadjevima i preljevima kako biste stvorili jedinstvene i ukusne kombinacije okusa.

Kako bi se spriječilo upijanje masnoće u smjesu, preporuča se dodati žličicu rakije, slično kao što se i održavanjem odgovarajuće temperature ulja može postići taj učinak. Kako bi krafne bile savršeno pržene, važno je biti oprezan pri dodavanju u ulju. Prenatrpanost posude može uzrokovati pad temperature ulja, što može dovesti do toga da krafne upiju više ulja i ostanu nedovoljno pečene. Kako biste osigurali trijumf svojih krafni, ključno je da se svaki sastojak ugrije prije upotrebe. Jedan od najvažnijih koraka uključuje zagrijavanje brašna u pećnici prije nego što ga zamijesite.

Metode pripreme razlikuju se ovisno o željenom ishodu. Pristup pripremi može se razlikovati ovisno o tome radi li se o kuhanju, sportu ili drugim aktivnostima. Postoji nekoliko načina pripreme za kuhanje, poput sjeckanja sastojaka, odmjeravanja začina i prethodnog zagrijavanja pećnice. Kad je riječ o sportu, priprema može uključivati ​​istezanje, uvježbavanje vještina i proučavanje igre. U drugim aktivnostima, priprema može uključivati ​​prikupljanje potrebne opreme i postavljanje određenog područja za zadatak koji je pri ruci. Odabrani način pripreme može uvelike utjecati na uspjeh konačnog rezultata.

U posudi zagrijte 1 dl mlijeka dok ne bude toplo, ali ne prevruće. Zatim u mlijeko dodajte 1 žličicu šećera i 1 žličicu brašna. Sadržaj dobro promiješajte i u smjesu dodajte svježi kvasac. Ostavite smjesu da se digne prije nastavka.

Započnite tučenjem jaja zajedno sa šećerom i žličicom soli. Miješajte dok ne postane pjenasta smjesa pa dodajte u ugrijano brašno s praškom za pecivo. Zatim treba dodati toplo ulje i žlicu rakije te smjesu promiješati. Zatim treba dodati kvasac, a zatim i preostalo toplo mlijeko (koje treba biti 4 dl nakon što se kvascu oduzme 1 dl). Nakon što pomiješate sastojke, ostavite smjesu da odstoji na toplom dok se ne udvostruči. Premjestite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na 1 cm debljine. Okruglim kalupom izrezivati ​​oblike od smjese i ostaviti da se dižu. Kad su svi oblici narasli, preokrenite ih kako bi obje strane ravnomjerno narasle.

Započnite punjenjem lonca uljem i zagrijavanjem na odgovarajuću temperaturu. Izbjegavajte pregrijavanje ulja tako što ćete ga pažljivo pratiti – stvaranje mjehurića trebalo bi poslužiti kao znak upozorenja. Nakon što je ulje na željenoj temperaturi, pažljivo stavite krafne u njega, pazeći da strana koja je prvotno podignuta bude okrenuta prema gore.

Nakon što se vatra smanji, stavite poklopac na krafnu otprilike 20 sekundi. Nakon toga podignite poklopac i preokrenite krafnu da se ispeče s druge strane. Međutim, nemojte pokrivati ​​krafnu poklopcem tijekom ovog postupka.
Sasvim je moguće ubrizgati krafne s nadjevom.

Preporučeno