Kao što i sami možete da vidite po naslovu našeg današnjega članka, govorimo o tome, kako je kada majka koja je samohrana ostane sama, nakon što se sin oženi i totalno zaboravi na nju. U tome svakako da jako veliku ulogu igra i snaja, koja želi da sina odvoji od majke a u 90% situaacija, to njoj pođe za rukom.

Sledeća priča koja nam stiže iz Srbije, definitivno je nauk za sve ljude koji također imaju decu, posebno sinove:””Kad smo oženili sina, suprug i ja smo rešili da im ustupimo kuću, a da za nas dozidamo dve sobe i kupatilo uz već postojeći objekat. Od prvog dana snaja nije imala nikakvu komunikaciju sa nama, razlog nismo nikada saznali, ali je problem što se i sin polako udaljavao.

Kad je suprug preminuo ostala sam sama sa malom penzijom. Sin i snaja su imali problema sa poslom, imali su niska primanja, a u isto vreme su školovali dvoje dece.”, izjavila je ova starica.

I sin i snaja su ostali bez posla, a onda je ona digla kredit na svoje me da im pomogne, a sinu je dala karticu da diže penziju u njeno ime. Od tog dana, pa narednih 10 godina dinara nije videla, a samo joj ponekad unesu malo hrane, čisto da može ostati u životuu. Udruženje žena “Lav ” iz Pirota se bavi ovakvim stvarima, a evo šta su rekli na ovaj, kao i slučajeve slične njima:Roditelji uglavnom imaju opravdanje za svoju decu i nerado govore o bilo kojoj vrsti zanemarivanja i zlostavljanja.

Ipak, posle višemesečnog istraživanja, iskristalisalo se nekoliko problema koji su zajednički za većinu starih: nepostojanje Doma za starije u Pirotu, neadekvatna zdravstvena zaštita i zbrinjavanje prvenstveno dementnih lica kojih među starima ima mnogo, siromaštvo i besparica su prisutni u većoj meri među starima koji žive u selima” – kaže Manić, predsednica ovoga Udruženja.

 

Preporučeno