Mi se u nastavku današnjeg članka malo fokusiramo na vremenske prilike koje nas očekuju u narednom periodu. Svi smo svedoci da je leto po svemu sudeći jako brzo došlo u naše predele, a leto faktički kalendarski još uvek nije stiglo na naša područja. Naime, u poslednjih par dana imali smo tropske temperature na većini Balkanskih područja a kupališta i bazeni su radili prekovremeno. 

Samim time i posete morskim destinacijama su itekako se pojačala ovih dana. a ako vas interesuje šta nam sledi u vikendu pred nama, onda ostanite uz nas i saznajte. Tako meteorolozi za danas najavljuju temperature koje će da idu do 30 stepeni celzijusa. Nedeljko Todorović poznati meteorolog iz Srbije je najavio da nas očekuje manje toplo leto nego prošle godine, kada su u pitanju dani koji prelaze 35 stepeni celzijusa. 

“Ekstremno toplih dana sa preko 35 stepeni, prošle godine je u Beogradu bilo 19, a prosek je inače pet. Biće ih i ove godine, ali manje nego lane, sa manje ekstremno toplim danima”, rekao je Todorović za “RTS”. Oglasio se i Marko Ćulibrk koji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao sledeće:”Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Od sredine dana na severu suvo, sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 26 do 29 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.” Što se tiče vikenda po njegovim rečima očekuje nas slično vreme kao i prošloga. 

Preporučeno