Vlada Srbije je nakon ubistva Zorana Đinđića proglasila vanredno stanje. Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je sveobuhvatnu akciju otkrivanja osumnjičenih za „Sablja“ u kojoj je privedeno više lica, među kojima i popularna folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović. U ulici Ljutice Bogdana 3, stanu koje je Ražnatović nasledila od preminulog supruga Željke Ražnatović Arkan, nadležni su izvršili pretres pet dana nakon ubistva Đinđića.

 

 

Privođenje Zorana Vukojevića Vuka i Dragana Ninkovića Prevare, dvojice istaknutih pripadnika Zemunske grupe, dogodilo se 17. marta 2003. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova privođenje ovih lica pripisuje anonimnim dojavama civila i sopstvenim obaveštajnim podacima Ministarstva. Zoran Vukojević Vuk, zvani Šiptar, bio je prethodni suspendovani policajac i odgovoran je za bezbednost vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, dotične dvije osobe aktivno su pokušale izbjeći hapšenje i pobjeći, ali su ih na kraju uhapsile specijalizovane ekipe.

 

 

Prilikom pretresa i hapšenja Svetlane Ražnatović, ekipa sastavljena od pripadnika Žandarmerije, UBPOK-a i SUP-a Beograd otkrila je pozamašnu zalihu od 88 komada oružja i prateće opreme. To je uključivalo 5.000 metaka municije kalibra 7,62 mm, opremu vojne policije poput kompasa, laserske daljinomjere i telefoto sočiva, kao i brojne lisice, samostrel s 20 strelica, dvije fantomske maske s otvorima za oči i usta i prigušivače za škorpione i heklere. . Pored toga, tu su bili i uređaji za noćno osmatranje i mjerenje, kao i nekoliko vreća municije za pištolje i revolvere. Tog dana u 7.30 časova MUP je ušao u Cecinu rezidenciju, a Žandarmerija je opkolila zgradu svojim džipovima, prikriveni maskama. Izveštaji meštana iz okoline Sokobanjske i Ljutice Bogdana sugerišu da su noć pre pretresa na tom području viđene maskirane osobe.

 

 

Prilikom pretresa Ceceine rezidencije, organi reda zadržali su čuvara koji se nalazio na ulaznoj kapiji, kao i tri Lincoln džipa koja su bila parkirana u blizini. Pretres Ražnatovićevog prebivališta bio je pod budnim okom Dragana Karleuše, zamenika načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala. Nakon Karleušinog odlaska, najmanje jedna osoba je ispraćena iz prostorija i odvezena vozilom sa zatamnjenim staklima. Svjedoci su potvrdili da je samo Slavki Ražnatović dozvoljen pristup kući tokom pretresa, koji je završen oko 16.00 časova. Za to vreme se pojavila sumnja u Cecinu umešanost u zločin, jer je viđena u društvu nekih od umešanih lica.

Preporučeno