Danas je fotošop u vremenu društvenih mreža postao toliko popularan da fotografijama sa interneta više ne može da se veruje. Fotošop koriste i poznati iz celog sveta, pa ni srpska estrada nije izuzetak, a srpski portal je analizirao Instagram profile pevačica i izabrao pobedničku trojku, a to su Dara Bubamara, Jelena Karleuša i Maja Berović, koje su najdalje otišle u Fotošop perfekcionizmu.

Ono što je glavni trend, jeste zatezanje područja oko očiju, sužavanje lica, povećanje usana i smanjivanje nosa, preoblikovanje i stanjivanje tela. Oduvek je Jelena Karleuša ta koja privlači veliku pažnju svojim atraktivnim slikama i nesvakidašnjim stilom. Ona ipak koristi i jednu od aplikacija za preradu, koja joj u poptunosti izmeni crte lica, pa sužavanjem i korekcijama dođe do toga da liči na Barbiku. Osima toga, iako je vidno smršala , Karleuša je uvek nema savršenu liniju, kakvu je imala pre desetak godina, pa stoga voli da u fotošopu zagladi poneku neravninu na svom telu.

Pevačica Dara koristi fotošop za korekcije lica i tela, pa da nismo imali prilike da vidimo njene neobrađene slike, možda bismo i poverovali da ima duge noge, stomak bodi biderke i lice glatko poput bebe. Na nedavni slikama sa plaže u Dubaiju možemo da vidimo najnoviju Darinu viziju sopstvenog izgkeda, a mi vam dajeo na uvid i one prave slike. Maja Berović je ta koja neumorna vežba, pa telo ne mora da dorađuje kompjuterski, ali zato voli da se poigrava svojim licem. Samo kada uporedimo njene neobrađene i obrađene slike, uočavamo toliko razlika da je možda ne bismo ni prepozali kada ne bismo znali o kome se radi.

Preporučeno