Danas se pred nama nalazi jedna jako znaimljiva priča koja nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, iz jednog manjeg mjesta, to jeste Tuzle, a koji se zove Živinice. Jeste li imali priliku da se susretne sa zmijom otrovnicom, i da li vam je to bilo sasvim svejedno? U stvari to su životinje koje su i bezopasne, jedino prelaze u napad ako ih napadnete slučajno ili namjerno.

Najviše u ljetnom periodu, kada je najviše toplo i kada ste u prirodi, to je i više nego realna stvar, jer se ljudi opuste u prirodi i onda jednostavno dođe do toga da je nagazite, a ona to shvati kao napad i onda dođe do ugriza, što može da bude i više nego opasno i opasna stvar za tu osovu. Može se reći da je zmijski otrov i više nego opasan za čovjeka, pa se tako cijela ove priča može da iskomplikuje ako se ne reaguje na vrijeme i ne potraži se pomoć od nadležne službe.

Tako je jedan neimenovi muškarac iz sela Kuljanin u blizini Živinica je iz rodnog sela do minhena prešao preko 1.000 kilomentara i 4 državne granicr, a da nije bio niti svjestan da je ispod haube imao zmiju, i to poskoka. Tako kada je stigao u Minhen, otvorio je haubu i jednostavno je pretrnuo do velikog straha. Čovjek je odmah pozvao policiju i policijace, jer je jednostavno nije znao šta da radi.

To je njima bilo jako zanimljivu, jer nikada nisu vidjeli tu vrstu zmije, a vatrgasci nisu ni znali kako da je izvuku, pa je pozvan toksikolog, koji je posuo bijeli prah po cijelom autu i motoru, pa je rekao da će zmija da bude mrtva za nekoliko sati, možda za neka 3 sata, što se na kraju i desilo. Samo pogledajte i sami ovu priču o poskoku.

Preporučeno