Danas smo odlučili da malo pričamo o zdravlju, ali ćemo pričati o zdravlju kože koja se često zna zapostaviti. Žene ipak više vode brige kada je u pitanju briga o koži i dosta pažnje znaju da joj posvjećuju, pa koriste neke hidratnante i slične kreme, a sve to zna biti dobra stvar.

Koža je najveći organizam kod ljudi i upravo radi toga je potrebno da se vodi dosta računa o njoj. Kada dođe do toga da se možda ošteti ili dobije neko oboljenje, onda već bude kasno, a osim toga slijede i duge godine zaliječivanje te bolesti.

Danas ćemo da pričamo o jednom crijevnom oboljenju, a prvi simptomi toga su suha koža i gubljenje kose. Zapravo se dešava situacija da vam se toksini nakupljaju u crijevima i da jednostavno uništavaju sve hranjive materije koje unosimo tokom dana.

Jedan od glavnih simptoma u tome da “imamo neželjene goste” jeste razdražljivost i jak umor, te pospanost, a u tome bi trenutku trebali shvatiti kako nešto nije kako trebea sa vama. Ono što je još jedan znak jeste potreba za slatkišima, a zbog toga bi s vremena na vrijeme trebali da uradite detoks, pa je to najbolje uraditi uz mješavinu ova dva sastojka.

Sve to što je vama potrebno jeste da imate dvije kašike lanenog sjemena i jednu manju kašikicu karanfilčića. To ćete da sameljete sve zajedno pa onda dodate u čašu mlijeka, jogurta ili možete koristiti i kefir.

Svaka dva do tri dana to uzimajte, pa onda napravite jednu pauzu koja će da traje sedam dana, a taj proces detoksa vi možete da radite par puta u toku jedne godine.

Preporučeno