U današnje vreme je jako teško da se dočeka prvi u mesecu, a cene su otišle u nebo, tako da jako redak sloj ljudi uopšte ima pred kraj samog meseca. Oni koji uspeju da uštede su deinitivno nadljudi, jer definitivno se ne vidi način za takvo nešto. Međutim, jedna devojka je podelila svoje iskustvo, kako je u ovako teškim vremenima, i to zapravo moguće.

“Već deseti put sam molila majku da mi pozajmi novac kako bih mogla da popravim kola. Dala mi ga je, naravno, ali njen razočaran pogled me je naveo da razmislim. Shvatila sam da ne mogu da živim u stalnim dugovima do guše.Kreditna kartica i minusi na računu su me svakodnevno opsedali, ja sam stalno nekome bila dužna, a kola su stalno kašljucala. Nikako nikada nisam imala ni dinar u novčaniku. Stalno sam sebi govorila da ću biti ozbiljnija s novcem kad nađem bolje plaćen posao. I našla sam ga. Ali sam opet bila u dugovima do guše. Došlo je dotle da mi su roditelji ukinuli te pozajmice.”

Onda joj je na pamet pao ii majčin savet:”“Ako ti se nešto dopadne, ne kupuj odmah. Sačekaj da vidiš da li ćeš to želeti i sutra”. Rešila sam da je konačno poslušam. Rešila sam da tog meseca novac koristim isključivo za nužne stvari. Prvih par nedelja bilo je užasno – odbijala sam pozive na kafe, vozila pored restorana brze hrane što brže da se ne bih prevarila i ušla. I ne samo da sam štedila novac, već sam gubila i kilograme. Sledećeg meseca, nakon tog udarnički štedljivog života, plata je legla. Nisam toga ni bila svesna jer sam na računu imala pozamašnu sumu od prošle plate. Tada, kad sam videla prve rezultate, shvatila sam da je štednja ne samo moguća, već i sjajna. Naravno, taj prvi mesec bio je strogo asketski i neodrživ, pa sam sebi postavila nova pravila. “, napisala je ona.. Ostatak teksta pročitajte ovde

 

Preporučeno