Za danas jedna jako zanimljiva tema, koja će vas defintiivno zakucati za displej vaših telefona. Govorimo o regionalnoj kuhinji, koja se definitivno sviđa ljudima koji dođu iz inostrantva po prvii puta u Bosnu, Srbiju ili Hrvatsku. Oduševljeni su pre svega sa porcijama, koje su u njihovim zemljama premale, a ako tome dodamo burek, ćevape i ostale đakonije koje nikada nisu probali, onda njihovoj sreći nema kraja. 

Tako mi danas govorimo o kuhinji iz Srbije, za koju mnogi svetski stručnjaci navode da je dobra, ali je previše kalorična i masna, i samim time utiče na ljudsko zdravlje. “Taste atlas” je portal, koji se pozabavio ovom temom, i koji u svakom svom obraćanju publici fokusira se na jednu svetsku kuhinju, te je obradi i da svoje konačno mišljenje i sud. Oni su tako obradili i srpsku kuhinju, a napravili su i top 10 najgorih srpskih jela. Ono što je sve začudilo je to, da je na prvom mestu podvarak, koji se inače pravi od kiselog kupusa, meso, crni i beli luk ide u ovo preukusno jelo. Međutim, podvarak na ovim prostorima je cenjen, a još je bolji kada se jede dan posle, a mnogi veruju da je odličan za mamurluk zbog velike količine kiselosti, C vitamina, ali i beloga luka.

Na drugm mestu prema njihovom mišljenju su čvarci, a koje se pravi od svinjskog masnog mesa, koje se kuva u sopstvenoj masnoći do određenoga stepena. Tu je još riblja šorba, popara, slatko, srpska salata kao i svadbarski kupus. Najčudnije od svega, što im je na trećem mestu proja, koja je u biti jako zdrava,a njima možda nije ukusna. 

 

Preporučeno