Mnoge poznate osobe u ranoj fazi svoje karijere odlučuju se za pseudonim ili nadimak, a među njima je i Ilda, kćerka pokojnog pjevača Šabana Šaulića.

Poznata pjevačica, koju obično zovu Ilda, zapravo se zove Ilduza. Ovo ime, s arapskim korijenima, prevodi se kao “sretna zvijezda” i varijacija je Jilduza. Zanimljivo, malo ko zna da je Šabanova kćerka dobila ime po svojoj baki Ilduzi Demirović, koja je također bila blagoslovljena milozvučnim glasom. Lokalni medijski izvori podijelili su ovu manje poznatu činjenicu.

Talent za pjevanje prenijela mi je majka koja je imala izvanredan glas. Kad bi počela pjevati, cijelo susjedstvo bi stalo i slušalo. Uvijek mi je bilo fascinantno kako zna španjolski. Živa su mi sjećanja kako je pjevala prekrasnu pjesmu “La pico nera”. Ostaje jedno posebno sjećanje, kada smo se moj otac, moja majka i ja vozili vlakom i ona je odjednom zapjevala. Dok je stajala na sredini kočije, djelovala je veće od života dok je pjevala stihove. Njezine geste dodale su dodatni sloj značenja izvedbi. Nikad nisam imao hrabrosti da je pitam kako je saznala za tu pjesmu, ali Šaban Šaulić je prije nekoliko godina u intervjuu u emisiji “Iz profila” na TV “Grand” bio sličan osjećaj. Ilda Šaulić, kći legendarne ikone narodne glazbe Šabana Šaulića, na istom je planu napravila impresivnu profesionalnu i privatnu karijeru.

Ilda, sretno udana za supruga Bojana Vučkovića i blagoslovljena kćerkicom, otvoreno izražava žaljenje što nije proširila svoju obitelj. Unatoč zadovoljstvu, žudi za još djece i priznaje da vrijeme prolazi jer će uskoro u prosincu napuniti 45 godina. Razmišljajući o vlastitom odrastanju uz sestru i brata, prepoznaje ljepotu imati braću i sestre, ali prihvaća da joj je sudbina namijenila da ima samo jedno dijete. Zahvalna na svojoj kćeri, cijeni radosti sestrinstva i bratstva, a istovremeno izražava zahvalnost za trenutnu obiteljsku dinamiku. Osvrćući se na svoja postignuća, vjerujem da bi bilo ispunjavajuće da smo i dalje prihvaćali svoje uloge roditelja. No, evidentno je da tako treba – zaključio je pjevač. Vrijedi napomenuti da je Ilda Šaulić nedavno ispričala anegdote o svom ocu Šabanu i majci Goci, prisjećajući se svog odrastanja i naglašavajući stalni osjećaj reda u njihovom domaćinstvu.

Preporučeno