Jedna jako neobična situacija desila se starijoj ženi sa Tajvana. Nakon nekoliko dana neprospavanih noći, žena je odlučila potražiti liječničku pomoć u obližnjoj bolnici. Na njezino iznenađenje, liječnici su otkrili da joj se pauk uvukao u uho i tamo boravio nekoliko dana. Pauk joj je na kraju uspješno izvučen iz uha.

Početkom travnja, 64-godišnja žena sa prebivalištem na Tajvanu prijavila je da je osjetila pokret popraćen šuštanjem i škljocanjem u lijevom uhu. Osjećajući se umorno i otežano, odlučila se posavjetovati s liječnikom. Nakon temeljitog pregleda, liječnik je otkrio sićušnog pauka u ženinom ušnom kanalu. Pauk se očito nastanio, odbacivši svoj zaštitni egzoskelet.Prema NBC Newsu, dr. Tengcin Vang, koji radi kao ravnatelj Odjela za otorinolaringologiju u gradskoj bolnici Tainan, otkrio je da su medicinski stručnjaci koristili cijev za izvlačenje pauka i njegovog egzoskeleta. Nadalje je pozvao javnost da sama procijeni usporedive indikacije. Muškarac je izjavio da je pauk koji se ženi uvukao u uho bio dosta sitan, svega dva do tri milimetra u dužinu, zbog čega nije osjećala nikakvu bol. Unatoč tome, ova je pojava bila jedinstvena, jer je to bio prvi slučaj koji je vidio da kukac odbacuje svoju kožu unutar ljudskog uha. Stoga je dokumentirao događaj u izvješću o slučaju za New England Journal of Medicine.

Prema dr. Davidu Kasleu, medicinskom stručnjaku u ORL bolnici za sinuse i alergije koja se nalazi u južnoj Floridi, slika kukca prikazana u izvješću dr. Wanga je i uznemirujuća i netipična. Ipak, također je spomenuo da nije neuobičajeno da se stručnjaci za uho, nos i grlo susreću s višestrukim primjerima kukaca ili člankonožaca koji borave u ušima svojih pacijenata tijekom njihova profesionalnog života.

Objasnio je da vanjski zvukovod, koji je vrlo tanak i osjetljiv sloj kože koji oblaže ušni kanal, može izazvati gotovo nepodnošljiv osjećaj puzanja i škakljanja. Prema posljednjem izvješću, dr. Vang je predložio korištenje lidokaina ili etanola za uklanjanje većih insekata. To bi ih spriječilo da uzrokuju daljnju štetu imobilizacijom. No, važno je napomenuti da se ova metoda ne smije koristiti ako postoji perforacija bubnjića, koju će pojedinci teško otkriti bez stručne pomoći, prenosi portal “New York Post”.

Preporučeno