Dugo iščekivana suradnja Ace Lukasa i Miroslava Ilića, na kojoj se radi već duže vrijeme, konačno je objavljena na oduševljenje obožavatelja. Naime, kruže i nagađanja o mogućnosti sudelovanja dvoje umetnika u novom reality showu koji zastupa temeljna načela porodičnog i ljudskog poštovanja. Bez sumnje, duet Ace Lukasa i Miroslava Ilića predodređen je da postane bezvremenska senzacija.
  • Emotivni duet Ace Lukasa i Miroslava Ilića svjedoči o njihovom legendarnom statusu. Njihovi se glasovi isprepliću na način koji nikad nije bio iskreniji. Premijera ovog iščekivanog reality showa trebala bi biti u rujnu, a odvijat će se na renomiranom imanju u blizini Beograda koje je nedavno kupio Saša Mirković, vlasnik Hype televizije i produkcije. Duet Ace Lukasa i Miroslava Ilića lijep je simbol njihovog dugotrajnog prijateljstva koje karakterizira međusobno poštovanje i ljubav.
  • Zanimljivo, njihovu povezanost dodatno učvršćuje dirljiva anegdota u koju je uključena Lukasova majka Vidosava. Lukas se rado prisjeća vremena kada je prvi put upoznao Miroslava Ilića, a majčina prisutnost ostala mu je urezana u sjećanje. Dok se Lukas prisjeća neizmjerne Ilićeve zvjezdane slave tijekom školskih dana, prisjeća se kako je njegova majka posjećivala njegove koncerte. Lukas duhovito prepričava šaljiv prijedlog koji je dao svojoj majci, pozivajući je da dođe na koncert u pet sati, a zatim potajno ostane na drugom koncertu u osam bez kupnje dodatne ulaznice.Ova suradnja Ace Lukasa i Miroslava Ilića bit će monumentalna za majku slavnog pjevača. Živo se sjećam trenutka kada sam zakoračila u sferu zabave i raskrstila Miroslava. Bio je usred koncerta, i dok smo sjedili zajedno, skupila sam hrabrosti zatražiti da nazove moju majku i pita želi li karte za nastup. Na moje zadovoljstvo, pristao je. Utjecaj tog telefonskog poziva na život moje majke ne može se precijeniti; bilo je to doista transformativno iskustvo.

Posvjedočite neočekivanoj reakciji Ace Lukasa kada mu je velikodušni gost ostavio bakšiš. Iznenađujućim obratom, njegova je majka, kad je to otkrila, u nevjerici uzviknula: “Sine, što si mi učinio? Mogla sam stradati!” Miroslav je, svjestan situacije, intervenirao i riješio stvar, što je dovelo do kasnijeg susreta njih dvojice. Majka, još uvijek u strahu od nesvakidašnjih događaja koji su se odvijali, nije mogla ni zamisliti da će jednog dana uz slavnog mrčajevačkog slavuja svjedočiti svom sinu. Pripremite se da vas očara očaravajući duet Ace Lukasa i Miroslava Ilića…

BONUS TEKST:

Obitelj Musaceae uključuje gospodarski značajnu vrstu koja se zove Musa sapientium, obično poznata kao banana. Ovo voće se dobiva iz zeljastih biljaka i ljudi ga konzumiraju. [1]

Iz botaničke perspektive, banana je klasificirana kao voće i posebno kategorizirana kao bobičasto voće. To je proizvod raznih velikih zeljastih angiospermi koje pripadaju rodu Musa. U određenim regijama, banane koje se koriste za kuhanje nazivaju se plantains. Ovi plodovi pokazuju niz karakteristika, uključujući veličinu, boju i čvrstoću, iako obično imaju izdužen i zakrivljen oblik. Sam plod je mekan i bogat škrobom, s kožicom koja može biti zelena, žuta, crvena, ljubičasta ili smeđa kada je potpuno zrela. Rastu u grozdovima koji vise s gornjeg dijela biljke, većina modernih jestivih banana bez sjemenki potječe od dvije divlje vrste: Musa acuminata i Musa balbisiana. Uzgojene vrste banana znanstveno su nazvane na sljedeći način: Musa acuminata, Musa balbisiana i Musa × paradisiaca, što označava hibrid Musa acuminata × M. balbisiana, na temelju njihovog genomskog sastava. Prethodni znanstveni naziv Musa sapientum više nije u upotrebi.

Tropska područja Indo-Malezije i Australije služe kao izvorni okoliš za vrste Musa, a vjeruje se da se proces pripitomljavanja prvi put dogodio u Papui Novoj Gvineji. Banane se uzgajaju u više od 107 zemalja, uglavnom zbog ukusnog voća, ali i zbog vlakana koja se koriste za proizvodnju vina od banane i piva od banane, kao i za ukrasne svrhe.

Razlika između “banana” i “plantains” nije jasno definirana. U Americi i Europi pojam “banana” obično označava meke i slatke desertne banane, posebno one koje pripadaju Cavendish grupi, koje su primarni izvozni proizvod zemalja koje proizvode banane. Suprotno tome, “plantains” se koriste za opisivanje Musa usjeva s čvršćim i škrobnijim plodovima. Međutim, u regijama poput jugoistočne Azije, gdje se uzgajaju i konzumiraju razne vrste banana, jednostavna dvodijelna kategorizacija nije praktična niti se koristi u lokalnim jezicima.

Preporučeno