Mi se u nastavku našeg današnjega člaanka malo bavimo s istinitim životnim pričama, koje će vas definitivno ostaviti bez daha. Naime, sledeća priča nam tako dolazi iz Hrvatske, gde je Ines Vučković Dizdar koja ima 39 godina iz Petrijevaca je došla u Osiječki zatvor, da bi odslužila tri dana zatvorske kazne, ali jednostavno nije mogla da uđe, jer tamo nikoga nije bilo.

Naime, kada je videla o čemu se radi, vratila se kod svoje svekrve po svoje dvoje dece, i zaputila se kući, a razlog je više nego banalan, ženski zatvor je apsolutno pun i jednostavno nije mogla da uđe unutra. Upravo tim povodom su je kontaktirali i novinari Jutarnjegaa lista;”Dete sam sa sela, od malena sam vozila traktor pa sam naučila da vozim i auto. Kod nas je to normalno. Trebalo mi je prevozno sredstvo da bi mogla da dostavim proizvode sa svoje farme – rekla je Ines koja ima firmu za proizvodnju prirodnih preparata. izjavila je Ines.

“Novac za kaznu nisam imala, a zastarevanje nastupa tek za tri godine. Odlučila sam da odradim nešto za opšte dobro, iz opštine sam dobila zadatak da perem autobusku stanicu, kao i da čistim većnicu koja se tek gradila. Posao kao posao, bilo mi je draže to da odradim, nego da platim kaznu – rekla je Ines.

U međuvremenu je odrađivala i kaznu društvenoga rada, a kako sama kaže najgore joj je sa ćerkom bilo ići po stanicama i guliti plakate sa stubova, jer se od zapekloga lepka ništa nije moglo uraditi. “Sudiju nije zanimalo da li sam položila vozački ili nisam. Nervozno je vikala na mene da joj pokažem vozačku, pokazujući mi svoju i objašnjavajući mi da mora biti takva. Rekla sam joj da takvu nemam dok sam se navirala kroz prozor da vidim hoću li dobiti još koju kaznu s obzirom na to da se saslušanje odužilo” – rekla je Ines.

Preporučeno