– Nikola Tesla je vjerojatno najveći mozak koji je ikada rođen na balkanu. Na ovim prostorima uvijek vlada svađa između srba i hrvata, da li je Nikola srbin ili Hrvat? To nije ni bitno, koliko je on u stvari dao doprinosa za cijeli svijet sa svojim izumima….

Unutar Tesline vizionarske perspektive, zamislio je budućnost u kojoj će globalni komunikacijski sustav povezivati ​​pojedince diljem svijeta putem kompaktnih osobnih uređaja. Godine 1926. Nikola Tesla zamislio je budućnost u kojoj će nam čuda tehnologije omogućiti da bez napora komuniciramo jedni s drugima na golemim udaljenostima. Kroz čuda televizije i telefona, mogli bismo vidjeti i čuti jedni druge s istom jasnoćom kao da stojimo licem u lice, bez obzira na to što nas dijele tisuće milja. Tesla je čak zamišljao vrijeme kada će ti komunikacijski uređaji postati toliko kompaktni i prenosivi da bi ih osoba mogla lako nositi u džepu prsluka. Prisutnost vjetroelektrana može stvoriti izgled oblaka u okolnom području.

  • U svojim predviđanjima Tesla je predvidio uspostavu namjenske agencije usmjerene na očuvanje okoliša i kulture do 2035. godine. Zanimljivo je da je osnivanje američke Agencije za zaštitu okoliša 1970. godine u skladu s tom vizijom. Godine 1935. Tesla je dao upečatljivu izjavu o zagađenju koje muči plaže u New Yorku. Prema njegovim riječima, ova razina zagađenja bila bi izvan zamisli naših budućih generacija, slično kao što je nama trenutno teško zamisliti život bez vodovoda. Prema Teslinom predviđanju, nacije bi postupno preusmjeravale fokus s ratovanja na ulaganje vremena i resursa u područja obrazovanja i znanosti. Godine 1935. Tesla je izrazio da borba protiv neznanja ima veći sjaj od pogibije usred rata.

Otkrivanje novih znanstvenih istina ima veći značaj od sporova u koje se upuštaju diplomati. S osjećajem zebnje, Tesla je predvidio da će, kad se ženski intelekt probudi, žene postati superiornije od muškaraca, nadmašiti ih u obrazovanju, postignućima i vodstvu. Težnja žena za rodnom ravnopravnošću u konačnici će rezultirati restrukturiranom rodnom hijerarhijom, gdje će žene imati položaj superiornosti, kao što je Tesla izjavio 1926.

Tesla je vjerovao da se naši problemi mogu riješiti ovladavanjem tehnologijom, umjesto da pribjegnemo destrukciji. Predvidio je budućnost u kojoj će bezbrojne zadatke koje trenutno obavljaju ljudi preuzeti roboti, učinkovito zamjenjujući potrebu za ručnim radom. Tu je viziju Tesla izrazio 1935. godine, predviđajući da će u dvadeset i prvom stoljeću roboti preuzeti ulogu koju su prije imali porobljeni pojedinci. Utrke će se spojiti ujedinjujućom snagom letećih strojeva. Prema Tesli, razvoj letećih strojeva bez goriva omogućio bi ne samo brza međunarodna putovanja, već bi i ublažio napetosti među nacijama i rasama. Godine 1926.

Tesla je izrazio uvjerenje da će se usklađivanje međunarodnih interesa pokazati politički učinkovitim, potičući razumijevanje, a ne podjele. Vijesti U doba Nikole Tesle novine su se tradicionalno dostavljale u tiskanom obliku, no on je imao viziju da će se jednog dana dnevne novine bežično i povoljno prenositi u domove ljudi. Godine 1926. Tesla je zamislio budućnost u kojoj ćemo imati izvanrednu sposobnost virtualnog svjedočenja i iskustva značajnih događaja, kao što je inauguracija predsjednika, uzbudljivi trenuci utakmice Svjetskog prvenstva, posljedice potresa ili intenzivan strah od bitka.

Ova bi nas tehnologija prenijela na te događaje, dopuštajući nam da se osjećamo kao da smo fizički prisutni. Električna energija do kuća bit će dovedena kroz vodovod. Prema Tesli, korištenje izvora vode za proizvodnju energije na odgovoran način ima potencijal smanjiti ovisnost o skupim izvorima energije. Dostupnost izvora energije kojem se može pristupiti univerzalno ima potencijal za rješavanje brojnih izazova s ​​kojima se čovječanstvo suočava. Kroz svoj inovativni izmjenični sustav, uspješno sam iskoristio vodenu snagu od impresivnih 30.000.000 konjskih snaga.

Nadalje, projekti koji su u tijeku diljem svijeta spremni su u konačnici udvostručiti ovaj kapacitet. Prema Tesli, revolucija u proizvodnji i potrošnji energije donijela bi implementacija bežičnih mogućnosti. Godine 1926. Nikola Tesla predvidio je revolucionarnu transformaciju u transportu i prijenosu s pojavom komercijalnog bežičnog prijenosa energije. Istaknuo je uspješan bežični prijenos filmova na kratke udaljenosti kao preteču onoga za što je vjerovao da će na kraju postati neograničene mogućnosti bežičnog prijenosa.

Tijekom svojih istraživanja, Tesla je došao do revolucionarnog otkrića: slike koje se oblikuju u umu zrcale se na mrežnici. Iz tog opažanja zaključio je da je moguće uhvatiti ili dokumentirati te mentalne slike čitanjem ili fotografijom. Godine 1933. Tesla je zamislio budućnost u kojoj će misli pojedinaca biti vidljive na ekranu dok se oblikuju, pretvarajući naše umove u otvorene knjige. Svaki predmet koji je osoba zamislila bi se živo zrcalio, omogućujući potpuno i transparentno razumijevanje njenih misli.

Preporučeno